La Biblioteca-Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia celebra este any el Dia del Llibre amb la campanya “23 d’abril : llibres lliures”.
El proper dimarts alliberarem llibres en paper i electrònics per facilitar a tots l’accés a la lectura i difondre les publicacions del Museu Valencià d’Etnologia.
Un any més s’unim a la convocatòria de MUSAS – xarxa informal de biblioteques de museus de tot l’Estat Espanyol – per participar d’unbookcrossing col·lectiu amb més de 60 centres. La Biblioteca alliberarà llibres, principalment editats pel Museu Valencià d’Etnologia , amb la intenció de qui trobe un, l’arreplegue, disfrute la seua lectura i el torne a alliberar. Si punxeu l’enllaç anterior entrareu al post de l’any passat on vos contàvem com funciona esta activitat. I demà mateix vos informarem dels llibres en paper que anem a alliberar i on els podeu trobar.
Com a novetat enguany, la Biblioteca-Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia també vos vol regalar l’accés lliure i gratuït a publicacions digitals, no sols en paper. Anem a utilitzar els codis QR per facilitar l’accés a 10 títols electrònics del Museu Valencià d’Etnologia:
- Els sis números de la Revista valenciana d’etnologia
- El catàleg de l’última exposició del Museu: Arriben bandes : les societats musicals valencianes.
- GARCÍA PILÁN, Pedro. Tradición en la modernidad avanzada : la Semana Santa Marinera de Valencia
- Poblament, arquitectura, vida domèstica (Temes d’etnografia valenciana ; 1)
- ARIÑO, A. Festes, rituals i creences. (Temes d’etnografia valenciana ; 4)
Este tipus de codi és una evolució del popular codi de barres i dóna accés ràpid a una URL on es troba la informació. Més d’una vegada l’hem gastat a la Biblioteca (recordeu les bibliografies de les Etnoxerrades)Per descodificar-la només es necessita un dispositiu mòbil amb càmera i una aplicació lectora que tots els Smartphone poden descarregar-se de manera gratuïta.
Vam pensar en com podíem distribuir estos codis pel territori valencià i la millor manera que hem trobat és amb un preciós cartell i punts de lectura que ens ha dissenyat Andrés Marín, el dissenyador del Museu. El Dia del Llibre eixirem a penjar-los per les biblioteques, universitats i centres d’informació, fins i tot els trobareu a cafeteries i altres llocs insospitats.
Com ens agrada tant i estem molt contents amb el resultat pensem que es mereix un altre post soles per presentar-vos-el!