Per motiu del confinament i la crisi COVID-19 s’ajorna el #CaféiAntropologia amb Begonya Enguix. El dia que vos anunciem esta activitat de nou serà una gran notícia i un signe de tornada a la normalitat real, fins que arribe eixe moment encara serem virtuals.
Informació original: El proper 28 de maig Begonya Enguix serà la protagonista del nostre #CaféiAntropologia. A les 18 hores tindrem preparat el café per a començar la conversa.
Per segon any el Grau d’Antropologia i Evolució Humana URV-UOC participa junt a l’Associació Valenciana d’Antropologia i la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia en una sessió especial de #CaféiAntropologia.
Apunteu! 28 de maig a les 18 hores vos esperem a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia amb Begonya Enguix i «Ser o no ser: reptes actuals de la recerca en antropología del gènere i la diversitat lgtbi»
Begonya Enguix Grau (benguix@uoc.edu) (Orcid n. No.000000-5020-9019) és professora agregada dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i dirigeix a la UOC el Grau d’Antropologia i Evolució Humana URV-UOC.
Llicenciada en Antropologia Americana (UCM) i en Publicitat (UCM-UOC) és doctora en Antropologia Urbana (URV). Actualment és la investigadora principal del projecte “Géneros y posgéneros: una cartografía de los significados de género (para la transformación social)” (Programa Nacional de I + D, 2017-2020) y del projecte “Teixint el sobiranisme i el secessionisme: política, emocions i afectes” (Generalitat de Catalunya, setembre 2019-desembre 2020).
Es la investigadora principal del Grup de Recerca Consolidat reconegut per la Generalitat de Catalunya “Medusa: Gèneres en Transició. Masculinitats, cossos, afectes i tecnociència” (2017 SGR 511–UOC). Ha creat i dirigeix les conferències internacionals Men in Movement.
Fa docència i recerca en el camp del gènere (masculinitats) i el cos, les sexualitats i les identitats i les seues interseccions amb la política, l’activisme i els media. Ha publicat més de 60 treballs en aquests camps. El semestre març-juliol 2019 va ser guardonada amb la Aigner Rollett Guest Professorship in Women’s and Gender Studies a l’ Institut für Kulturanthropologie und Europäische Ethnologie, Karl-Franzens-Universität, Graz (Àustria).
Algunes publicacions recents:
Enguix, B. y Erick Gómez (2018) “Masculine Bodies, Selfies, and the (Re)configurations of Intimacy” a Men and Masculinities, Vol. 21: 1, pp. 112-130 DOI 10.1177/1097184X17696168
Enguix, B., González Ramos, Ana M. (2018) “Cuerpos, mujeres y narrativas: Imaginando corporalidades y géneros”, Athenea Digital
Enguix, B. (2018) “Cuerpos desbordados como ensamblaje. Habitar lo “masculino” de forma “posthumana” a Quaderns de l’ICA
#CaféiAntropologia: «Ser o no ser: reptes actuals de la recerca en antropología del gènere i la diversitat lgtbi»
En aquesta xerrada-debat volem aprofundir en aquestes qüestions:
1-Ser o no ser (part): quins reptes ha presentat i presenta el camp del gènere i de la sexualitat per fer una antropologia situada i feminista?
2-Situació actual del camp: de la teoria al treball de camp.
3-On mirar i com mirar: reptes d’una recerca de més de 10 anys
4-Autoritat etnográfica i negociació de les fronteres
5-Recerca-origami: de com abordar la complexitat a través del cas de les celebracions de l’Orgull LGTB a Espanya
Què ens digueu? Vos apunteu?
Vos esperem el 28 de maig! No ho oblideu!
Per si de cas encara algú està despistat i no sap on esteu…