Skip to Content

14.10.2020 | Activitats

Café i antropologia: “Piulades des del rural”

El 22 d’octubre desconfinem el Café i antropologia amb una conversa molt interessant, vos animeu?

La Biblioteca de L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia i l’Associació Valenciana d’Antropologia vos convidem el proper 22 d’octubre a les 18 hores a un Café i Antropologia molt especial:

“Piulades des del rural” amb Àgueda Vitòria, Àlex Vilanova d’Olis Cuquello i Lluís Castellà de Som Alimentació.

Tres jovens valencians vinculats a la ruralia des de diferents vessants. Àgueda arrelada a la mar, Àlex a la terra i Lluís connectant els productes agraris i ramaders amb la gran ciutat. Tots tres piulen des del rural, reivindiquen i obrin els ulls  a una forma de vida, de producció, de consum que cal prioritzar. O no? Què hi penseu? I què pensen ells? Com mantindre un món rural viu? Quin paper pot jugar un museu com L’ETNO ?  I quan de treball ens queda per fer? I si ens trobem amb ells en un Café i Antropologia i xarrem de tot açò i de molt més?

Els protagonistes del Café i Antropologia:

Lluís Castellà Fernández, enginyer agrònom i entusiasta de l’agroecologia, és un dels impulsors, entre altres companys i companyes, del projecte Som Alimentació. Tanmateix és integrant del Grup de Consum de la Saïdia.  Som Alimentació, és la primera cooperativa de consum de productes agroecològics de la Ciutat de València que fomenta el consum responsable de productes ecològics, locals, artesans i a granel. Promou una relació directa entre les persones que produeixen i les consumidores, afavorint un preu just de compra tant per a les productores com les persones sòcies de la cooperativa i posant èmfasi en qui hi ha darrere de cada projecte que ens abasteix.

Àgueda Vitòria  piula sobre allò rural des de @aguedamush i agita les nostre consciències sobre el fet de la pesca i el món mariner, àmbits en els que treballa. Col·labora amb diferents mitjans com El Far (el programa mariner de Catalunya), Pròxima Parada, Terra Viva, Lletraferit, La Directa, Levante, El Temps…  Si voleu saber més d’ella al programa La Represa li feren una entrevista molt extensa a primeries d’any.

Àlex Vilanova Pla és veí de la Jana un xicotet poble del Maestrat, poble on he viscut tota la vida, excepte els anys que va sortir fora a estudiar. Des del 2002 compagina els treballs de bibliotecari i llaurador i l’any 2013 entre tres amics del poble van muntar una empresa de producció i comercialització d’oli d’oliva verge extra que es diu Olis Cuquello. A més d’estes coses és regidor de desenvolupament rural de la Jana, té una xiqueta de 5 anys i participa en diferents espais on reivindiquen una nova ruralitat. Piula des de @ullerol

El nostre company conservador de L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia, Joan Seguí, i la presidenta de l’AVA, Pepa García Hernandorena dinamitzaran esta conversa.

Dia: dijous, 22 d’octubre

Hora: 18 hores

Lloc: pati III de L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia (aforament màxim 50 persones)

Cal inscripció: Si esteu interessats en assistir per favor envieu un correu a avantrop@yahoo.es amb les vostres dades: nom, cognoms, telèfon i si voleu un certificat d’assistència de l’AVA també el DNI. Necessitem controlar l’aforament i fer seguiment de les persones assistents.

Vos recordem les mesures COVID19: ús obligatori de la mascareta, neteja de mans amb gel hidroalcohòlic i mantindre les distàncies personals.

 

Vos esperem a tots i a totes!