Skip to Content

16.1.2020 | Activitats

#CaféiAntropologia amb Maria Albert Rodrigo

El dia 6 de febrer, a les 18.00 h, rebem la visita de Maria Albert Rodrigo que ens introduirà i ens parlarà d’un fenomen que està prenent una gran puixança a les nostres terres, la tornada de la religiositat. Vivim enmig d’una societat tecnificada on es pensava que el sentiment religiós davallaria, segons opinió, entre d’altres, dels il·lustrats durant el segle XVIII. Actualment, es constata un resorgiment d’una necessitat d’allò sagrat. L’autora ens endinsarà en aquest neoxamanisme en terres valencianes i en els seus distints corrents.

Cafe i antropologia sin fondoEncetem l’any amb un nou #CaféiAntropologia!!!

Com bé coneixeu, El Café i Antropologia : dijous antropològics a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia és organitzat per la Biblioteca del Museu valencià d’Etnologia i l’Associació Valenciana d’Antropologia (AVA) . Volem que les qüestions que presentem siguen enriquidores i, alhora, engrescadores.

Tothom pot assistir-hi, atés que es tracta d’una activitat oberta a tot el públic!

Lloc: Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia. C/ Corona, 36 – València

Dia i hora: 6 de febrer, vos esperem amb el café a punt a les 18 h.

 

 

Maria Albert Rodrigo ocupa una plaça de professora en la Universitat de València, on va obtindre el seu doctorat en sociologia després d’haver-se llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona. Iniciada en el camp de la recerca en qüestions referents a la Sociabilitat i als Moviments Socials, va continuar la seua trajectòria investigadora en temàtiques d’ampli abast com la Cultura i la Immigració participant en distints equips d’investigació. Conseqüència d’això, han estat les publicacions en revistes i en editorials acadèmiques al respecte. En sintonia amb l’eix mestre de la seua carrera investigadora, els seus darrers treballs de recerca han girat al voltant del moviment New Age i de la constel·lació místico-esotèrica que l’ha seguit.

 

 

Títol del #CaféiAntropologia: “Neoxamanismes al País Valencià” amb Maria Albert Rodrigo

 

Hui en dia és una obvietat que el pronòstic de la il·lustració, conegut com el desencantament del món,  en el qual, en la Modernitat, es configurarien unes societats sense religiositat, no s’ha complit. Més aviat, el que ha succeït és un nou encantament de la realitat, una troballa inesperada del sentit del fet sagrat, enmig d’un món completament tecnificat, amb l’emergència proliferant d’una gran varietat de “noves” formes religioses. Entre elles, destaca el xamanisme. Més concretament, els neoxamanismes com un dels nous desenvolupaments espirituals a partir de la recuperació de la nostra relació ancestral amb la Natura, i que busca els orígens, l’accés a una religió primigènia conservada per alguns pobles indígenes. A partir d’un profund treball de camp, focalitzat en el cas valencià, s’investiguen els distints corrents xamànics que han arribat a terres espanyoles; des d’una perspectiva cronològica, es poden distingir diferents fases en aquest procés d’arribada, d’assentament i de reconfiguració neoxamànica.

 

 

 

Vos esperem el 6 de febrer, no falteu al #CaféiAntropologia!