Skip to Content

6.4.2021 | Lectures

Catàleg del Museo Municipal de Requena

Museo Municipal de Requena. València: Diputació de València, 2021 (Patrimoni Etnològic Local; 2) ISBN 978-84-7795-853-6

Vos presentem el nou catàleg del Museo Municipal de Requena que ja teniu a la vostra disposició a la Biblioteca de L’ETNO.

L’ETNO acaba de publicar el segon volum de la col·lecció Patrimoni Etnològic Local, que és el catàleg del Museo Municipal de Requena. Conscients que la majoria dels museus etnològics locals tenen recursos molt limitats, hem considerat interessant promoure la publicació dels seus catàlegs. I açò es fa amb dos objectius fonamentals. D’una banda, incentivar la investigació local a través dels articles que hi conté. De l’altra, propiciar la difusió d’aquests museus entre el públic. Tot i que en els temps actuals hi ha moltes ferramentes virtuals per a difondre i conéixer qualsevol institució, considerem que l’edició física d’un llibre de referència d’un museu el dota d’una presència real i material, amb tot el que això comporta.

Llegir el catàleg que acaba de veure la llum és molt més que conéixer el museu, és endinsar-se en la cultura popular i tradicional de Requena. A través d’ell, pots assabentar-te de la seua indumentària tradicional; d’oficis molt significatius a la comarca, com era el treball del ferro; de la vivenda tradicional; de la vida domèstica i quotidiana, a més d’aspectes molt més coneguts, com ara l’elaboració d’embotits i el conreu de la vinya i la producció del vi.

Presentación del Museo Municipal de Requena
José A. Jesús-María.

Aproximación a la indumentaria tradicional en el Campo de
Requena-Utiel. 1789-1914.
Fermín Pardo Pardo y José A. Jesús-María.

La indumentaria infantil en el Campo de Requena-Utiel.
Javier Marco Casero y Pablo Hernández Gil.

De la vivienda y lo doméstico.
Fermín Pardo Pardo.

Sobre herreros y cerrajeros, sus obras en la comarca de Requena-Utiel.
Javier Sánchez Portas.

La viña y la bodega en el Campo de Requena-Utiel, 1850-1950.
Fermín Pardo Pardo.

Embutir en Requena.
Fermín Pardo Pardo, Ignacio Latorre Zacarés y Fernando Moya Muñoz.

Trobareu els textos en castellà, valencià i anglés. En pròximes dates s’ampliarà la col·lecció de Patrimoni Etnològic Local amb els catàlegs d’altres museus que ja estan en preparació. El primer número d’aquesta col·lecció va ser Habitar el Caroig.

José Aguilar (Conservador de L’ETNO)