La Biblioteca de L’ETNO i l’Associació Valenciana d’Antropologia vos conviden a participar el proper 7 de juliol a les 18 hores al Comboi i Antropologia de l’estiu.
Amb Natalia Castellanos, Alba Herrero i Anaïs Florin parlarem d’arxius, memòria i lluita social. Si encara no les coneixeu, ací les teniu!
Natalia Castellanos. Llicenciada en Arquitectura, diplomada en Sostenibilitat, Ètica Ecològica i Educació Ambiental i postgraduada en Dinamització Local Agroecològica. Els seus projectes giren al voltant de les pràctiques i coneixements ecològics locals-tradicionals, memòria oral, defensa i gestió del territori i sobirania alimentària principalment. És cofundadora dels col·lectius Arrelaires i Les Espigolaores, que treballen a través de l’articulació memòria, territori i coneixement ecològic local.
Alba Herrero. És ambientòloga encara que treballa des de l’antropologia des de fa anys i actualment cursa el doctorat en Ciències Socials UV. Va obtenir el IV Premi de Recerca Joan F. Mira de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, i l’Associació Valenciana d’Antropologia pel treball: Això de l’aixada ja s’ha acabat. Pràctiques i discursos sobre coneixement agrícola local a Nàquera. Des d’aleshores treballa amb el sector agrari en processos de dinamització local agroecològica i investiga sobre memòria, territori i feminismes. Forma part de Les Espigolaores i Artxiviu, col·lectius transdisciplinars que aborden aquests mateixos temes.
Anaïs Florin. Artista visual. Actualment cursa el doctorat en Art, Producció i Investigació. La seua pràctica artística i recerca s’inscriuen principalment a l’àmbit de les pràctiques de context, prestant especial interès als relats, memòries i lluites associades a les transformacions territorials, des d’un enfocament multidisciplinari i sovint en col·laboració amb organitzacions formals i informals de la societat civil .
Comboi i Antropologia: A hores d’ara. Experiències i memòria de la defensa de l’Horta a través del seu arxiu.
A hores d’ara és un arxiu digital que engloba les experiències i sabers de les persones i col·lectius que han defensat l’Horta de València durant les últimes dècades. En ell trobem material visual i gràfic i documentació de diferent índole produïda pels col·lectius. Es tracta d’un arxiu en procés, construït a partir dels arxius de moltes persones i col·lectius. Així, la proposta no recull hui en dia la totalitat de les agressions urbanístiques que han tingut lloc en el territori de l’Horta, sinó aquelles per a les quals s’ha pogut rastrejar una resposta social amb les seues diferents estratègies per a denunciar i tractar d’impedir la violència sobre el territori i sobre les vides que el conformen, de vegades amb èxit i d’altres no, però sempre farcides d’aprenentatges.
Totes les fotografies utlitzades a este article són del web del projecte A hores d’ara.
Web del projecte / Instagram
Recordeu, el 7 de juliol ens trobem a L’ETNO!