Skip to Content

21.6.2022 | Activitats

Comboi i Antropologia: A hores d’ara

 

 

 

La Biblioteca de L’ETNO i l’Associació Valenciana d’Antropologia vos conviden a participar el proper 7 de juliol a les 18 hores al Comboi i Antropologia de l’estiu.

Amb Natalia Castellanos, Alba Herrero i Anaïs Florin parlarem d’arxius, memòria i lluita social. Si encara no les coneixeu, ací les teniu!

Natalia Castellanos. Llicenciada en Arquitectura, diplomada en Sostenibilitat, Ètica Ecològica i Educació Ambiental i postgraduada en Dinamització Local Agroecològica. Els seus projectes giren al voltant de les pràctiques i coneixements ecològics locals-tradicionals, memòria oral, defensa i gestió del territori i sobirania alimentària principalment. És cofundadora dels col·lectius Arrelaires i Les Espigolaores, que treballen a través de l’articulació memòria, territori i coneixement ecològic local.

Alba Herrero. És ambientòloga encara que treballa des de l’antropologia des de fa anys i actualment cursa el doctorat en Ciències Socials UV. Va obtenir el IV Premi de Recerca Joan F. Mira de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, i l’Associació Valenciana d’Antropologia pel treball: Això de l’aixada ja s’ha acabat. Pràctiques i discursos sobre coneixement agrícola local a Nàquera. Des d’aleshores treballa amb el sector agrari en processos de dinamització local agroecològica i investiga sobre memòria, territori i feminismes. Forma part de Les Espigolaores i Artxiviu, col·lectius transdisciplinars que aborden aquests mateixos temes.

Anaïs Florin. Artista visual. Actualment cursa el doctorat en Art, Producció i Investigació. La seua pràctica artística i recerca s’inscriuen principalment a l’àmbit de les pràctiques de context, prestant especial interès als relats, memòries i lluites associades a les transformacions territorials, des d’un enfocament multidisciplinari i sovint en col·laboració amb organitzacions formals i informals de la societat civil .

Más leña al Mestalla: ex dueños del solar dicen que cobraron de menos.
Persones membres de la Comissió Promotora de la ILP per l’horta
Manifestació per la ILP en defensa de l’Horta
L’Horta no vol AVE

Comboi i Antropologia: A hores d’ara. Experiències i memòria de la defensa de l’Horta a través del seu arxiu.

A hores d’ara és un arxiu digital que engloba les experiències i sabers de les persones i col·lectius que han defensat l’Horta de València durant les últimes dècades. En ell trobem material visual i gràfic i documentació de diferent índole produïda pels col·lectius. Es tracta d’un arxiu en procés, construït a partir dels arxius de moltes persones i col·lectius. Així, la proposta no recull hui en dia la totalitat de les agressions urbanístiques que han tingut lloc en el territori de l’Horta, sinó aquelles per a les quals s’ha pogut rastrejar una resposta social amb les seues diferents estratègies per a denunciar i tractar d’impedir la violència sobre el territori i sobre les vides que el conformen, de vegades amb èxit i d’altres no, però sempre farcides d’aprenentatges.

Totes les fotografies utlitzades a este article són del web del projecte A hores d’ara.

Web del projecte  /  Instagram

Recordeu, el 7 de juliol ens trobem a L’ETNO!