Skip to Content

22.10.2014 | Activitats

Dia Internacional de la Biblioteca 2014

El dia 24 d’octubre es celebra el Dia Internacional de la Biblioteca i este és el nostre xicotet homenatge a totes elles, grans i menudes, perquè totes són bàsiques en la formació i informació dels ciutadans d’arreu del món.

Arbol de la biblioteca dia de la biblioteca 2014 biblioteca museu valencia etnologia

Disseny d’Andrés Marín Jarque

Hi ha biblioteques de molts tipus, especialitzades com la nostra, universitàries,  nacionals , públiques municipals, les agències de lectura que donen servei als pobles més menuts, les escolars – que hi haurien de ser la base de les escoles i del foment lector, encara que estan completament abandonades, excepte en poquets casos -, fins i tot les hi ha temporals com les que ocupen les platges en temporada alta i mòbils com les que viatgen en bibliobús. Totes i cadascuna d’elles som imprescindibles per poder oferir informació i formació a tots els ciutadans.

Perquè cadascuna complix una funció dins la societat, a totes es dedica el dia 24 d’octubre per poder reivindicar el seu paper de servei públic de primer ordre. Cap de les biblioteques que hem nomenat pot ser igual a la resta per la diferència del seu públic, col·leccions, serveis, etc.

El que sí està clar és que en la base de totes elles haurien d’estar les biblioteques dirigides als més menuts, des de les bebeteques fins a les escolars. Si no es creen futurs lectors, no tindrà sentit l’existència de tota la resta d’unitats d’informació per als majors.

La lectura ens trasllada a altres mons, a altres realitats i la informació rebuda plena els espais del coneixement per superar-nos personalment i professionalment.

I no oblidem que les biblioteques no són només un edifici o una col·lecció, som també els professionals que duguem endavant els treballs diaris per oferir tota la informació a l’usuari. Així que a tots vosaltres, companys i companyes, enhorabona en este dia.

Més que mai, enguany és necessari reivindicar lel Dia de la Biblioteca perquè les biblioteques estem patint l’obligació del pagament del canon bibliotecari. Per si voleu saber que és açò, podeu punxar en este article tan interessant de Julián Marquina

Gaudiu de les biblioteques, tots vosaltres, grans i menuts!