Skip to Content

4.4.2013 | Lectures

Digitalització de la col·lecció “Temes d’etnografia valenciana”

La Biblioteca – Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia està treballant en la digitalització dels primers números de la sèrie fundada per Joan Francesc Mira als anys vuitanta.

L’any 2010 el Museu Valencià d’Etnologia obria una nova època d’esta col·lecció amb la públicació del número 5 “Arquitectura rural valenciana” de Miguel del Rey Aynat, al qual li va seguir “El romancero valenciano, pervivencia de una tradición oral : catálogo y estudio” d’Amparo Rico, per finalment editar enguany “La festa mare : les festes en una era postcristiana” d’Antonio Ariño i Sergi Gómez.

Els primers números, aleshores publicats per la Institució Alfons el Magnànim, es troben exhaurits, però continuen sent un referent en l’estudi de la cultura tradicional valenciana. És per esta raó que considerem indispensable fer este treball de digitalització i garantir la consulta d’estos títols, no sols a la nostra Biblioteca, si no també amb l’accés lliure i gratuït en línia.

Vàrem començar amb la reproducció del número 4, “Festes, rituals i creences” d’Antonio Ariño a propòsit de la publicació de “La festa mare : les festes en una era postcristina” i que podeu consultar en la nostraBiblioteca digital.

Hui vos presentem el primer número de la col·lecció que va publicar l’any 1983 la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València: “Poblament, arquitectura, condicions de la vida domèstica“, els autors del qual són Joan Mateu, Miguel García Lisón, Arturo Zaragozà, Miguel del Rey, Carles Bohigues, Salvador Mercado, Josepa Cucó i Llorenç Millo.

Ací vos deixem el document per poder llegir-lo i descarregar-lo, però recordeu que sempre tindreu accés directe des de la biblioteca digital d’este Etnobloc.