Skip to Content

30.3.2012 | Activitats

El 20 d’abril alliberarem llibres per València!

El proper dia 23 d’abril es celebra el dia del llibre i volem gaudir d’este dia amb tots vosaltres (usuaris, no usuaris, lectors de l’Etnobloc, companys, amics d’amics, els veïns del barris…).

Enguany anem a celebrar esta data conjuntament amb la resta de biblioteques i centres de documentació de museus de tot Espanya però ho farem uns dies abans, el 20 d’abril.

Més d’una vegada vos hem parlat de MUSAS (la xarxa informal de bibliotecàries i bibliotecaris de museus de tot l’Estat) per contar-vos iniciatives i projectes interessants. Així una vegada més com tots els professionals que hi formem part de MUSAS som prou hiperactius i ens apuntem de seguida a totes les activitats que ens permeten fer un poc de soroll… més de 50 centres hem decidit seguir l’exemple de laBiblioteca d’Artium (Vitòria) que junt a altres biblioteques de museus d’art tenen ja més de 5 anys d’experiència per…

Fer un bookcrossing per totes les ciutats espanyoles el dia 20 d’abril! i la Biblioteca – Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia no s’ho podia perdre!

Vos deixem el vídeo promocional del bookcrossing 2012 organitzat per MUSAS (que som tots) on podeu veure els logos de part dels museus que hi participaran el 20 d’abril d’este alliberament de llibres col·lectiu!

Però que vol dir això de bookcrossing?

Bookcrossing és una idea original que va sorgir l’any 2001 per fomentar la divulgació dels llibres i la lectura arreu del món. És un projecte que tracta d’alliberar llibres (deixar-los lliures en qualsevol racó o punt d’intercanvi bookcrossing) per què qualsevol persona els puga llegir de manera gratuïta.

Però la seua finalitat no està a tindre un lector únic sinó que cada vegada que siga llegit per algú, l’allibere i puga continuar el seua viatge i així ser llegit per moltíssimes persones a tots els racons del món.

A nivell internacional és un sistema molt utilitzat de lectura lliure.

Com funciona?

Hi ha una pàgina web “Bookcrossing – spain” que funciona com a xarxa social on cada persona o institució que vol alliberar algun títol es dóna d’alta i registra els llibres que va a deixar, on i quan. Els volums es marquen amb etiquetes identificatives i amb un número únic de registre que ens permetrà continuar-li la pista pel món.

Sols cal alliberar-los per compartir-los gratuïtament. Qui els troba, només ha de llegir-los, disfrutar-los i tornar a alliberar-los per que puguen continuar el seu viatge i anar de lector en lector des de València fins al Japó.

Només que si el trobes has de dir que ho has trobat i que el tens i quan l’alliberes has de dir que ho fas per poder seguir-los la pista, però tot és molt fàcil i està molt ben explicat a la plana de bookcrossing!

Quins llibres, on i quan els alliberarà la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia?

Encara estem tancant el llistat i els llocs de la ciutat per on volem alliberar-los, així com les hores exactes a partir de les quals podreu trobar els exemplars el dia 20 d’abril.
No patiu, de tot vos anirem informant des del nostre espai Etnobloc. Aneu entrant per veure si hi ha notícies noves o millor subscriviu-vos i s’assabentareu de tot. Potser que alliberem un llibre que t’interesse a la teua facultat, al tren camí de Xàtiva o al teu banc preferit de la plaça… molt prompte ho sabreu!