Hui és dilluns, comença una nova setmana i la volem afrontar des de l’inici amb un somriure…
El passat 11 de gener vos contàvem en el post l’intercanvi de publicacions a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologiala importància que té esta forma d’ingrés per a les biblioteques de museus i com l’últim enviament que havíem fet des de la Biblioteca havia estat el catàleg Museu Valencià d’Etnologia. Les publicacions les enviem acompanyades sempre d’un full de recepció que ens han de remetre signat per deixar constància que les han rebudes.
Amb l’últim enviament la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia va incloure dins d’alguns sobres un regalet: unes ulleres 3D. Recordeu les fotos de bibliotecaris i usuaris?, sí aquelles que ens férem amb les ulleres 3D que es necessitàvem per veure el cartell i la invitació 3D de l’exposició permanent del Museu.
Sí, ho recordeu veritat? bé, doncs amb este regalet demanàrem als bibliotecaris de museus (amb més confiança, tot s’ha de dir) que ens enviaren per correu electrònic una foto de com rebien el catàleg a la seua biblioteca sense oblidar ficar-se les ulleres per veure-ho tot en 3D.
I ací està el resultat…
Comencem amb les companyes que tenim més propet, just en baixar l’escala de caragol que ens unix… la Biblioteca del Museu de Prehistòria de València
Yolanda Fons està col·locant el catàleg a la prestatgeria de novetats!
Amics arqueòlegs també el teniu a la biblioteca del SIP!
El catàleg ha arribat a Zamora, a les mans d’Emilio Ruiz, bibliotecari i alma mater deMUSAS. Amb quin estil posa Emilio a la sala de lectura de la Biblioteca, no s’imagineu l’alegria que va tindre amb la idea de fer-se una foto amb les ulleres 3D! Es nota, veritat?
Pugem cap al nord, arribem a Barcelona i aterrem a la Biblioteca del Museu Etnològic de Barcelona
No es penseu que ha eixit malament la foto, no és el cas, s’heu de ficar les ulleres 3D per poder reconèixer el bibliotecari que du en la mà el catàleg. És Jordi Sarabia, un nou amic que es va apuntar a esta iniciativa sense pensar-ho dues vegades
Tirem cap a l’interior de nou, esta vegada viatgem a Madrid. El catàleg ha arribat a les prestatgeries de la Biblioteca del Museo del Traje. Centro de Investigación del Patrimonio Etnológico.
Maria Prego és la bibliotecària i ens ha enviat el seu somriure amb este original autoretrat, suposem que darrere té la gran finestra que il·lumina la sala de lectura. Ella i el seu equip ens van acollir en les I Jornades de Biblioteques de Museus d’una forma meravellosa.
Ens quedem en Madrid. De Ciudad Universitaria ens n’anem cap a Atocha i entrem a la Biblioteca delMuseo Nacional de Antropología
Teresa Montes és la bibliotecària i la primera que ens va enviar la fotografia. Esta fullejant el catàleg, podem suposar que està fent el procés tècnic perquè ja l’ha catalogat i el podeu trobar al catàleg BIMUS (Red de bibliotecas de Museos)
Anem a finalitzar el nostre recorregut ben al nord, arribem a Galícia, concretament l’última parada la fem a la Biblioteca del Museo Etnolóxico de Ribadavia
La seua bibliotecària és Rosa Lamas una compromesa bibliotecària convençuda del treball cooperatiu i que ens mostra el catàleg amb un gran somriure.
Una publicació tan esperada com el catàlegMuseu Valencià d’Etnologia es mereixia una recepció tan bona com esta, moltíssimes gràcies companys! Tot açò és el resultat d’una proposta feta l’últim dia de les I Jornades de Biblioteques de Museu a la qual tots s’apuntaren ràpidament, la suma de bloc+foto+ulleres3D+catàleg els va agradar de seguida. Pensem que és una clara mostra de com les bones relacions faciliten la cooperació bibliotecària, de l’esperit que el projecte de MUSAS vol tindre i de què hashtags de twitter com #lasbibliotecasmolan són una realitat amb este exemple.
Que hi penseu, #lasbibliotecasmolan?