Skip to Content

11.6.2024 | Activitats

El Marge: Club de Lectura de L’ETNO

Quan hi haurà un club de lectura a la Biblioteca de L’ETNO?, si feu un club de lectura m’aviseu, molaria anar a llegir a L’ETNO en companyia…

Estes frases les hem escoltades moltes vegades, però crear un club de lectura, o grup de lectura, o com li vulgueu dir, per a nosaltres no tenia sentit sense ser útil per al discurs expositiu de L’ETNO.

A la Biblioteca som experts en crear projectes, però ens agrada fer-los durar en el temps i això només s’aconsegueix si comparteixen la visió de tot el museu. Ara bé, ha arribat el moment d’anunciar-vos el naixement d'”El Marge”.

Per què El Marge? Perquè el marge és eixa part del llibre que ens deixa respirar i prendre prespectiva, que ens permet fer anotacions per a recordar idees o per a ser crítics amb l’autoria del llibre. I tanmateix, perquè el marge és eixe lloc a la vora d’un camí on pots pujar a seure i xarrar, a berenar, a fer una parada i respirar… i des del qual pots mirar ben lluny.  Fixeu-vos bé, perquè en este cas és important l’article sense cap preposició, no confongueu amb “al marge” o estar “al marge” o parlar “des del marge”, no anem per ací.

Per què “club del lectura”? Perquè pensem que no cal canviar els noms a les coses ja conegudes. No vos cansa haver d’inventar nous noms per a referir-vos a allò que ja existeix? Quina pressió és haver de ser moderns a tothora, no vos sembla? O potser som uns clàssics avorridíssims, tot pot ser. Ens agrada la paraula perquè no expressa exclusivitat, sinó inclusió i pertinènça i perquè és una paraula que la professió bibliotecària utilitza des que algú se li va passar pel cap que seria interessant juntar-se per a compartir col·lectivament les lectures individuals en este món tan solitari.

El Marge naix per a estar sempre vinculat a les exposicions temporals del museu. En el moment que trobem que a una proposta expositiva li podem traure suc a través de la lectura, convocarem una nova proposta de club amb lectures de literatura i assaig sobre el tema.

Podrà participar qualsevol persona compromesa a llegir cada títol i disposada a assistir a les sessions on compartirem les lectures. La Biblioteca de L’ETNO crearà lots de 25 llibres de cada lectura que prestarem a les persones lectores. En acabar el club estos lots s’oferiran a les biblioteques públiques valencianes perquè continuen rodant i sent llegits.

Per ara no vos contem res més, només vos ensenyem la pateta d’El Marge. En un parell de setmanes descobrireu la primera convocatòria, les lectures proposades  i la persona que coodinarà totes les sessions.

Aneu calfant motors i estigueu a l’aguait que arriba El Marge!