Què passa amb els materials que utilitzem a les exposicions quan les desmuntem? Doncs, hem fet una cosa genial! Vos convidem a llegir i descubrir-ho.
El Museu Valencià d’Etnologia ésta compromés amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030 de l’ONU en tots els seus vessants. És per esta raó que des de fa anys el museu està reutilitzant els materials expositius amb una o altra finalitat: vitrines que es tornen a utilitzar o es presten a altres museus, objectes com els pots de l’exposició Barres i Estels : els valencians i els USA que han acabat sent la imatge de Café i Antropologia o són el pot d’emmagatzematze per a les escoles del barri…
En esta ocasió volem contar-vos que anem a fer amb les lones publicitàries de les exposicions i d’altres projectes del museu. Sí, eixes que pengem a la façana o convertim en un roll-up, sí, eixes que esteu pensant. Aquestes lones en la seua majoria plastificades, les hem transformades en borses del museu, en “totebag” les anomenem: #EtnoToteBag
I la veritat, ens han quedat precioses, bé realment a la bibliotecària que escriu no, a les artesanes que han fet la faena de tallar i cosir per convertir-les en un objecte únic i que pot ser per a un de vosaltres amb el nou concurs que vos presentem.
De què tracta el concurs #CapAUnMuseuSostenible?
D’eixir als carrers de la ciutat, fotografiar el que vos demanem i compartir-ho a Instagram amb l’etiqueta #CapAUnMuseuSostenible. Fàcil, veritat?
Amb motiu de la renovació de l’exposició permanent del Museu Valencià d’Etnologia volem reflexionar sobre sis temes vinculats a les ciutats valencianes ja que com sabeu, la primera part de la mostra té la ciutat com a protagonista. Volem que participeu amb fotografies de les nostres ciutats i que les compartiu amb nosaltres a través d’Instagram. Un tema cada dos mesos a partir d’octubre de 2019 fins a setembre de 2020.
Si guanyeu el premi a la millor fotografia se n’endureu una exclusiva #EtnoTotebag numerada i única per a lluir per la ciutat, o si vos agrada més la idea, per la mar o la muntanya.
Al llarg del concurs sempre heu d’utilitzar l’etiqueta general #CapAUnMuseuSostenible i un altra que anirem marcant-vos cada dos mesos.
El primer repte per a octubre – novembre de 2019…
La ciutat… un llenç per a reivindicar… els murs de la ciutat, espai d’expressió infinita.
Etiquetes del període: #CapAUnMuseuSostenible #EtnoCiutatMurs.
Ahí teniu el tema per als mesos d’octubre i novembre, a partir del dia 1 ja podeu penjar les vostres fotos a Instagram i recordeu les dos etiquetes que cal incloure.
Vos recomanem encaridament que llegiu les bases per conéixer tots els temes i totes les condicions:
En este video vos mostrem el procés de creació de les #EtnoTotebags i si li feu una ullada de segur que en voldreu una!