Skip to Content

11.10.2021 | Espanta la por

Espanta la por +Enric Valor per a personetes menudes

I com vos anaveu a quedar els menuts i menudes sense activitats Espanta la por? Del 15 d’octubre al 14 de novembre les nostres activitats per a la xicalla estan carregades de personatges fantàstics i de rondalles. Vine a L’ETNO perquè en este Espanta la por tots i totes #SomDeValor!!!

Tota la informació completa a www.letno.es

TALLER PER A LES FAMÍLIES I PER A LES ESCOLES

Rialles i dimonis.  Taller basat en la rondalla El jugador de Petrer, d’Enric Valor.  

Pere, un jugador arruïnat, ven la seua ànima al dimoni Capralenc per a recuperar la seua fortuna, però ha pensat un truc per a enganyar el malvat comprador. Vols saber si ho aconseguirà?… Ens disfressarem i jugarem amb els dimonis i altres personatges com el Butoni, el moro Musa, la Quarantamaula, l’Arrancapins, l’Home del sac i l’Home dels nassos.

Calendari, horari i forma d’accés:

Per a famílies

Diumenges 24 i 31 d’octubre; 7 i 14 de novembre. 12:30 

Entrades disponibles en el punt d’informació de L’ETNO a partir de les 10:15  del mateix diumenge.

Per a les escoles 

De dimarts a divendres. Del 26 d’octubre al 12 de novembre

És necessària concertació prèvia. Contacte: 963 883 578 – didactica.etnologia@dival.es

TEATRE FAMILIAR ELS DIUMENGES

El teatre habitual del Centre Museístic de la Beneficència que organitza el SARC tots els diumenges es tematitza totalment cada any quan arriba Tots Sants i per tant Espanta la por. Tots els diumenges entre el 15 d’octubre i el 14 de novembre tindreu sessions de teatre familiar amb les Rondalles Valencianes i Enric Valor com a protagonistes.

Horari i forma d’accés de totes les sessions: 

Diumenges, dues sessions a les 11:00 i a les 12:45

Entrades disponibles en el punt d’informació del Centre Museístic La Beneficència des de mitja hora abans de cada funció.

Organitza: SARC – Cultura Diputació de València

17 de d’octubre – Dues sessions: 11:00 i 12:45 

Contes del Mediterrani per La Matallina

Contes que han viatjat per la mar mediterrània de boca a orella. Contes sense amo que només pertanyen a aquell que els escolta. En aquesta sessió descobrirem com alguns d’eixos contes en arribar a port van tindre la sort de ser escoltats per grans escriptors com Perrault, Robert Graves, Lorca i el nostre Enric Valor. I en tornar a salpar de nou es van emportar regals en forma de noves paraules. Una inclusió en les similituds i diferències dels pobles del mediterrani a través dels seus contes i jocs, folklore infantil que ens uneix com a pobles interculturals.

 


24 de d’octubre – Dues sessions: 11:00 i 12:45 

 Rondallejant per l’Associació NANO (Narradores i narradors organitzats)

Rondalla va, rondalla ve

i d’una o altra manera,

te la diré.

Diversos narradors (contacontes) de l’associació valenciana NANO (Narradores i Narradors Organitzats) que retran homenatge a Enric Valor narrant rondalles seues i dels seus companys, prioritzant les que fan por.

31 de d’octubre – Dues sessions: 11:00 i 12:45  

 Enric Valor i altres personatges de por per Dani Miquel

Recordarem Enric Valor escriptor fill de Castalla, lingüista i narrador que va fer de la rondalla el seu més valuós tresor… és la part de la cèlebre cançò que Dani Miquel va escriure en homenatge a Enric Valor, i celebrarem amb ell i amb la Bolangera, la Quarantamaula, l’Home dels Nassos i el Butoni, la Nit de les Ànimes.

 

 

Bruixes i dimonis, pors i malsons per Jordi Raül Verdú

Jordi Raül Verdú posa la veu en homenatge a Valor per presentar-vos dues històries esgarrifoses: L’Albarder de Cocentaina i El Dimoni fumador.

L’albarder de Concentaina, d’Enric Valor. 

Ciril, que era l’albarder de Cocentaina, durant les festes de Sant Hipòlit coneixerà una xica misteriosa, Vicenteta, amb qui acabarà casant-se… 

El Dimoni fumador, d’Enric Valor. 

L’oncle Porra, caçador del poble de Penàguila, que tenia dos vicis molt arrelats: la passió per la cacera i que bevia vi sense control, té un encontre amb el dimoni…

Vos esperem a tots i a totes!!!