Skip to Content

18.8.2011 | Lectures

La Revista valenciana d’etnologia en IN-RECS

IN-RECS (índice de impacto de las revistas españolas de ciencias sociales) és un índex bibliomètric que analitza la rellevància, la influència i l’impacte científic de les revistes espanyoles de ciències socials.
Per aquells que mai heu sentit parlar de bibliometria, índex d’impacte i termes semblants només explicar-vos que la qualitat d’una publicació periòdica s’analitza, entre altres coses, a partir de la repercusió científica que té el que en ella es difon.

Si la informació dels seus articles és nova, científica, rellevant i pertinent per als interessats en la matèria serà utilitzada en altres publicacions com a base del desenvolupament de noves investigacions.  Altres autors faran remissió al que estos articles conten i inclouran en el seu discurs la referència bibliogràfica per poder accedir a esta informació. Quantes més vegades aparega la referència a un article, major impacte té en la comunitat científica a la que es dirigeix. Cada article es publica en un determinat títol de revista amb un ISSN únic, així mateix quantes més vegades siguen referenciats els articles d’una revista major impacte i rellevància  tindrà dita revista. És d’aquesta manera com funciona IN-RECS, conta les vegades que cada títol de revista espanyola de ciències socials és citat en altres publicacions.

La base de dades IN-RECS indexa les referències bibliogràfiques citades en els articles publicats en 154 revistes espanyoles de ciències socials, a partir de les quals es calcula l’impacte de 761 revistes. Vol ser un complement a les grans bases de dades americanes, les quals encara que tinguen caràcter internacional, no deixen de presentar limitacions lingüístiques, temàtiques i geogràfiques per a l’estudi i anàlisi de la producció científica espanyola. Science Citation Index (SCI), Social Science Citacion Index (SSCI) y Arts and Humanities Citation Index (A&HCI) de Thomson Scientific són les encarregades de calcular els índex d’impacte. Estes tres, junt al Journal Citation Report (JCR) que publica la classificació anual de les revistes per factor d’impacte són l’elit de l’anàlisi bibliomètric i l’avaluació de l’activitat científica a nivell mondial.

IN-RECS a més té la utilitat de ser una font d’informació oferida  a tots els  investigadors i entitats científiques espanyoles de bades.

Per saber més : IN-RECS

L’últim índex d’impacte publicat per IN-RECS és de l’any 2009, en este ranking la Revista Valenciana d’Etnologia (RVE) se situa en la tercera posició. Des del Museu Valencià d’Etnologia estem molt contents d’este posicionament de la nostra publicació periòdica que va nàixer al 2006, només tres anys abans d’obtindre estos resultats.

En este enllaç ho podeu consultar: Índex d’impacte 2009

Segons este anàlisi l’article més citat de la RVE és el següent: GINER MONFORT, Jordi. “El quotidià desconegut: europeus a la marina alta”. Revista valenciana d’etnologia. 2007, num 2, p. 59-72.

Ací teniu l’accés al num. 2 de la Revista valenciana d’Etnologia on trobareu este article: RVE num 2

Des del Museu es treballa per què esta publicació mantinga  el nivell de qualitat i rigor científic i continue interessant als  investigadors.

El següent número de la Revista Valenciana d’Etnologia es publicarà la propera tardor, així que en pocs mesos la tindrem a les nostres mans i des de la Biblioteca-Centre de Documentació la distribuirem a totes les biblioteques i centres d’informació amb els que mantenim servei d’intercanvi de publicacions ja siga dins de l’Estat espanyol com a l’estranger.