Skip to Content

23.10.2023 | Activitats, Espanta la por

L’Home del Sac

En 2023 arriba un nou conte Espanta la por, concretament el número 6 de la col·lecció, i ve amb instruccions! Sí, com ho llegiu, després de la portada hi ha un seguit d’indicacions per saber què cal fer amb este llibre. Potser penseu que com tots els llibres cal llegir-lo de cap a peus i ja està, però no és tan senzill. Potser si vos contem qui és l’autora ho entendreu.

Almudena Francés és una narradora professional valenciana que encisa qualsevol a través de les paraules i l’expressivitat de les seues mans. Té la capacitat de fer-nos riure a bacs, de provocar-nos fredat o de remoure la nostra consciència en la mateixa sessió de contes. Ella diu que xupla les ueles perquè sempre està escoltant-les i fins i tot les fa contar davant el públic en els Contes a la Fresca Vall d’Albaida. Diu Almudena que el conte que ha escrit va nàixer per a ser contat i que amb ell ha viatjat per les biblioteques i escoles valencianes. És per esta raó que L’Home del Sac té instruccions per a saber què hem de fer amb ell: contar-lo o llegir-lo, o les dues coses.

Marc Bou és l’il·lustrador que ha donat vida al nostre Home del Sac, però també a Carmeta, i a sa mare, i al porc senglar que plora, i al cabaç, i a… Ell és el propietari de les mans i del bon saber fer de les il·lustracions de la  Guia inacabada de la fantasia valenciana, del Calendari d’Espanta la por i del conte Sóc una bruixa? que publicàrem l’any passat dins la mateixa col·lecció. I també de molts altres llibres d’infantil i juvenil, molts dels quals estan vinculats al nostre imaginari com el Tombatossals d’Edelvives o el de Tàndem Edicions.

El text d’Almudena i les il·lustracions de Marc les han cosit amb molta cura l’equip de dissenyadors d’Ortogràfic i tots junts han creat un conte farcit de bons ingredients: una magnífica història il·lustrada amb senzillesa i molt novedosa.

 

Com bé s’indica en les instruccions: en el llibre, les il·lustracions tenen poca lletra, i la lletra, poques il·lustracions. I no és perquè Marc i Almudena estiguen enfadats, és perquè s’han posat d’acord per a que siga així, per a que la història que tenia al cap Almudena puga ser contada per altres persones: les mestres al seu alumnat, les mares abans de dormir, les criatures al seu gos… amb l’objectiu que la història siga llegida, reinterpretada i reinventada per cada lector.

Vos convidem a mantindre viva aquesta història i a fer que este espantacriatures continue rodant de boca a orella.

Només ens queda convidar-vos a la presentació el proper 25 d’octubre a les 18 hores al Museu Comarcal de L’Horta Sud de Torrent.

Allí vos esperem!