Skip to Content

15.5.2014 | Activitats

Museus : els bibliotecaris som la connexió

Vos presentem la campanya 2014 de Musas València per a recordar que les biblioteques de museus existim i som d’accés lliure a tots els ciutadans i les ciutadanes. Espererem que vos agrade!
Com cada any les bibliotecàries de Musas València aprofitem el Dia dels Museus per reivindicar la nostra existència, el paper de les biblioteques dins els museus i la nostra professió. Enguany, hem fet nostre el lema de l’ICOM per al Dia Internacional dels Museus 2014: els vincles creats per les col·leccions dels museus,  i l’hem transformat per relacionar les nostres biblioteques, els nostres museus i els nostres usuaris.
 
Volem mostrar com les bibliotecàries som el vincle i la connexió entre tots els museus de la ciutat, i com amb la informació i el nostre treball teixim enllaços i xarxes. Vincularem diferents aspectes de cadascuna de les  biblioteques de museu de la ciutat de València participants en el projecte: Biblioteca de l’IVAM, Biblioteca del Museo Nacional de Ceràmica, Biblioteca del Museu de Belles Arts, Biblioteca del Museu València d’Etnologia, Biblioteca del Museu de Prehistòria de València i Bibliotecadel MUVIM perquè qui vullga, puga conéixer-nos a totes alhora.
Com ho farem? A través d’una pàgina de Pinterest, perquè pensem que les imatges tenen una força més immediata que les paraules, i  a més podem ser les protagonistes de totes elles. Davall el títol Museus : els bibliotecaris som la connexió trobareu 9 taulers a través dels quals podreu conèixer-nos millor, no sols com a grup, sinó també de manera individualitzada a cada equip bibliotecari. L’esperit és mostrar que som una connexió i així barregem en un mateix tauler fotografies de diferents biblioteques.

Visita el perfil de Museus: els bibliotecaris som la connexió de Pinterest.Ens servix per mostrar-vos com funciona Musas València a través de taulers que parlen de les nostres reunions o les activitats programades en anys anteriors per al Dia dels Museus i el Dia del Llibre. Podreu conéixer les bibliotecàries de cada museu, però a més a més d’una manera diferent i divertida, i si no ho creieu mireu com es presenten les companyes de la Biblioteca del Museu de Prehistòria de València.

Biblioteca del Museu de Prehistòria de València


També trobareu recomanacions lectores de llibres i publicacions periòdiques de les nostres col·leccions i que per alguna raó cadascuna vos volem recomanar. Trobareu títols relacionats amb les nostres matèries o bàsics per a l’estudi del camp que tractem, altres que són ferramentes de treball o simplement aquells que més ens agraden.

Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia


No sols volem ser la finestra de les nostres biblioteques, sinó també la finestra dels nostres museus. És per esta raó que ens hem fotografiat en el racó que més ens estimem dels nostres museus, per presentar-vos-els i convidar-vos a visitar-los. 

Biblioteca de l’IVAM


Estes tres fotografies són només un exemple de totes les que podeu trobar al Pinterest de Musas València. Deixeu el que esteu fent i animeu-vos a conéixer-nos i si vos agrada el que veieu, compartiu-lo i sobretot veniu a les biblioteques de museus de la ciutat de València. Som d’accés públic i estarem encantades de trobar-nos amb tots vosaltres. Vos esperem!

De poc ho oblidem, com a acomiadament vos volem fer un regal: este vídeo del nostre projecte que resumix molt bé el que som i el que volem transmetre. Som un grup de professionals de la informació que treballa i crea relacions entre els museus de la ciutat. Creem vincles i connexions. Som les bibliotecàries de museus de València, o el que és el mateix, Musas València.