Skip to Content

16.11.2016 | Activitats

Presentació de «De mujeres y partos : matronas y cambio social en la segunda mitad del siglo XX»

Continuem parlant #EnVeuAlta, en esta ocasió de dones i parts.

matronasEl dimarts, 22 de novembre, us esperem a les 19 hores a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia per presentar-vos el llibre : «De mujeres y partos :  matronas y cambio social en la segunda mitad del siglo XX» de Mª José Alemany.

«Durant la segona mitat del segle XX es va produir un canvi substancial en la vivència del part per a les dones. Les grans transformacions econòmiques i socials que van succeir al nostre país van ser determinants per a la institucionalització dels naixements, que van passar de ser actes íntims que succeïen en el domicili de les parteres amb la companyia i l’atenció d’una comare, a ser actes quirúrgics i medicalitzats que les parteres van haver d’acceptar. Les comares van ser testimonis excepcionals d’este canvi com a professionals que van atendre els parts». Si punxeu, accedireu a la presentació del llibre a Etnobloc.

 

Per a presentar l’autora comptarem amb Raquel Ferrero, conservadora del Museu Valencià d’Etnologia i responsable del Museu de la Paraula –Arxiu de la Memòria Oral Valenciana.

 

plano bibliotecaUs recordem la nostra adreça: C/ Corona, 36 (València). Podeu vindre amb el següent transport públic si no voleu fer un bonic passeig pel centre de la ciutat:

EMT – Línies 1, 2, 5, 5B, 8, 28, 29, 79, 80, 95

Metro – Línia 1, Estació Túria i Estació Àngel Guimerà / Línia 4, Estació Reus

Valenbisi – hi ha un aparcament just enfront del Museu

L’accés es farà per la porta principal del Museu Valencià d’Etnologia al carrer Corona i a través del Pati II del Centre Cultural de la Beneficència. Tot estarà senyalitzat i no tindrà cap pèrdua.

Per completar la informació us deixem el fullet amb tot el que cal saber: fullet en valencià i fullet en castellà.

Punxeu ací i accedireu a la resta de presentacions programades

Ens agradaria moltíssim poder comptar amb vosaltres. Us esperem!