La Federació de Colles de Castelló ha organizat un concurs de coques de Sant Joan la nit del 23 de juny, ací teniu la informació del concurs i tota la resta de programació per a la nit més màgica de l’any:
Ingredients:
- 400 g. de farina
- 50 g. de mantega
- 1 ratlladura de llimona
- 4 ous
- 50 g. d’ametlla
- 15 g. de canyella en pols
- 1 dl. de llet
- 125 g. de sucre
- 15 g. llevat premsat
- 150 g. fruita confitada
En un recipient es posa la llet temperada i es desfà en ella el llevat, s’afegeix 100 g. de farina i es fa una bola de massa que s’ha de deixar créixer fins que aumente el doble. En un altre recipiente es posa la resta de la farina, s’obri un clot al centre i es posen els ous, la mantega, 75 g. de sucre, la ratlladura de la mitja llimona i l’anís torrat i picat. Es pasta tot fins fer una massa fina.
Quan haja pujat l’altra, s’ajunten les dos i es pasta bé.
Ben treballada i fina, es fa en dos trosos la massa, s’estiren formant dos coques i es col·loquen damunt d’una placa untada amb greix.
S’humiteja la superfície amb un pinzell mullat en aigua i s’adorna amb crema pastissera i amb la fruita confitada.
Federació Colles de Castelló – Nit de Sant Joan