Revista d’estudis fallers : quaderns d’investigació social de la festa, n. 21 (2016). València : Associació d’Estudis Fallers
En pocs dies tindreu este nou número a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, mentrestant vos volem parlar d’ell i convidar-vos a la seua presentació.
Any rere any unes setmanes abans de les Falles s’afanyem en aconseguir el nou número de la Revista d’estudis fallers. Amb una periodicitat anual es publica normalment a les darreries de febrer per donar la benvinguda a la festa. Enguany estem a la guait de quan la podrem comprar, encara no l’hem aconseguida, en pocs dies estarà a les llibreries però abans de tindre-la ja ens hem assabentat de la seua portada, del dia que es presentarà i de la informació més rellevant: el seu contingut. L’Associació d’Estudis Fallers ha estat els darrers dies publicant en les seus xarxes socials informació a poc a poc i els hem demanat que ens ajuden a presentar-vos-la tota junta en l’Etnobloc.
Un nou número de la Revista d’Estudis Fallers, el que fa 21, ofereix -com cada any- al públic interessat la producció d’avantguarda en el camp dels estudis socials i culturals sobre la Festa de les Falles.
Fidel als seus principis i als objectius de la seua entitat editora, l’Associació d’Estudis Fallers, un sentit de selecció acadèmica i alhora d’actualitat en la recerca és l’únic criteri fet servir en la tria dels treballs publicats, expressió per altra banda de la pluralitat d’acostaments que permet i genera la complexitat de la pròpia Festa Fallera. Les contribucions d’este volum fan via per camins ja encetats i amb una assentada tradició d’estudi; altres treballs, pel contrari, expressen les inquietuds dels investigadors per encetar nous enfocaments fins la data inèdits; i, per últim, també es parla de sentiments, del sentit íntim de pertinença i identitat.
Les Falles, per altra banda, estan acarant actualment reptes de primer nivell. Alguns es relacionen amb el context general que caracteritza el nostre espai social i territorial: Els canvis en el cicle polític; les incerteses de la situació econòmica; o el clams per les millores socials. I, des de dins, la consumació, ja propera en cas de produir-se, del procés de declaració de la Festa de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, una fita no precisament simbòlica i un veritable punt de no retorn en la seua història i en el seu procés d’internacionalització i la seua incorporació a noves xarxes difusives i de treball coordinat.
Associació Estudis Fallers
Hem demanat l’Associació que ens proporcione el sumari de la revista per poder informar-vos del seu contingut, així podeu llegir-lo i fer-vos la idea de què vos trobareu quan vingueu a la Biblioteca a consultar-lo o el compreu en la vostra llibreria. I per si de cas encara no sabeu que és això del Carnval project del qual parlen a les reflexions punxeu ací i podreu anar fent camí.
En la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia podeu trobar la Revista d’estudis fallers amb la signatura BETNO PP 330. Tenim tots els números des del número 6 de l’any 2001.
Demà, 1 de març, a les 19 hores l’Associació d’Estudis Fallers presentarà este nou número a més de notificar el nom dels tres finalistes del XII Premi Soler i Godes de les lletres Falleres al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, al casal de la Falla Na Jordana . Els amics de l’Associació d’Estudis Fallers estaran encantats de trobar-vos allí. Vos esperen! Mentres tant nosaltres comprarem el número 21 de la Revista d’estudis fallers i la podreu llegir en un tres i no res en la sala de consulta de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia. Nosaltres també vos esperem!