Skip to Content

30.3.2011 | Lectures

Torna la col·lecció TEMES D’ETNOGRAFIA VALENCIANA

L’any 1988 es va deixar de publicar una de les col·leccions més importants i respectades en el món de la investigació etnològica des dels anys 80, Temes d’etnografia valenciana.

El Museu Valencià d’Etnologia torna a reprendre este projecte dins el nou pla de publicacions del Museu que es completa amb la col·lecció Intercanvis i amb la Revista valenciana d’etnologia. Ho fa amb la publicació de dos nous títols que garanteixen la qualitat científica d’esta valorada col·lecció.

La col·lecció TEMES D’ETNOGRAFIA VALENCIANA es renova amb les següents monografies:

Nº5 – Arquitectura rural valenciana de Miguel del Rey Aynat, Catedràtic de Projectes Arquitectònics de la UPV. Esta publicació és un rigorós  treball de camp que mostra la tipologia de les diferents construccions tradicionals, des d’un punt de vista arquitectònic i funcional.  Esta publicació va ser editada als anys 90 i es va exhaurir en poc més d’un any, des d’aquell moment és un llibre molt buscat.

Nº6  – El romancero en  Valencia, pervivencia de una tradición oral : catálogo i estudio de María Amparo Rico Beltrán, Doctora en Filologia Hispànica per la Universitat de València.  Es tracta de la seua tesi doctoral on desenvolupa un estudi general sobre el romancer popular de la província de València, en el que s’arrepleguen més de 500 romanços organitzats per temes i territoris. Un bona eina d’estudi per els interessats en la literatura oral.