Skip to Content

15.12.2022 | Activitats

Tornen les estrenes de Nadal de la Biblioteca de L’ETNO

És el cinqué any que vos estrenem a tots i a totes en Nadal. El primer any va ser el 2011,i des d’aleshores cada dos anys hem tret els nostres duplicats per a estrenar-vos i donar-los una nova vida, només ens va parar una pandèmia, una altra cosa més que ens va furtar la COVID19. En tot cas, tornem de nou perquè no volem trobar a la porta ningú que ens diga…

Per als amos d’esta casa
no desitgem cap de mal
que Déu els envie ronya,
pigota i mal de queixal

Des del 20 de desembre fins al 16 de gener, en horari de 9 a 14 hores, tornem a estrenar els duplicats de la Biblioteca de L’ETNO.

Tenim exemplars de llibres i números de revistes duplicats que al llarg dels últims anys s’han fet lloc a les prestatgeries dels despatxos de la Biblioteca. En temps pandèmics, els lliuràrem a través del grup de distribució del whatsapp de la Biblioteca: Adopta un duplicat.

Este Nadal pensem que ja ha arribat el moment de tornar a les tradicions nadalenques. Els duplicats. ocupen espai que el centre necessita per al treball diari i a més són exemplars que no llig ningú, ja que hi ha còpia d’estos llibres en la sala de consulta a l’abast de les persones usuàries.

 

Tanmateix al nostre centre arriben llibres que no guarden relació temàtica amb l’Antropologia i l’Etnologia, que en qualsevol cas no són seleccionats per formar part de la col·lecció; així podem trobar llibres d’arqueologia, d’art contemporani, de literatura…

Són exemplars que lleven espai als despatxos de procés tècnic, alhora que un malbaratament per no complir la seua funció: ser llegits i fullejats per una persona lectora. Cap d’ells eixirà mai a consulta a la sala de la Biblioteca de L’ETNO però volem que tornen al circuit de lectura, per la qual cosa volem utilitzar-los per estrenar els nostres usuaris i usuàries.

Amb esta acció, els llibres guanyaran un lector, els nostres usuaris noves lectures debades, la Biblioteca més espai i la satisfacció de retrobar-nos amb els usuaris i atraure de nous interessats per la nostra col·lecció.

Com funcionen  les estrenes?

– No cal ser usuari habitual de la Biblioteca, només cal tindre interés i voler llegir-los, a més si sou companys bibliotecaris i els aprofiteu a les vostres biblioteques millor encara.

– Quan entreu a la sala de consulta trobareu els llibres exposats damunt d’una o dues taules. Per favor, saludeu-nos i digueu que veniu a per les estrenes.

-Els podreu mirar tranquil·lament per a seleccionar el que vos interessen.

-Cada persona podrà agafar com a màxim 10 exemplars.

-Està previst acabar el 16 de gener,  però tot dependrà del ritme d’adopcions. Si s’esgoten abans, tancarem abans la campanya d’estrenes. Vos anirem informant a través de les xarxes de L’ETNO.

Vos esperem!