Skip to Content

11.12.2015 | Activitats, Altres

Una perla bibliotecària nadalenca i valenciana

I no, una perla bibliotecària no és una bibliotecària, és una lectura bibliotecària. La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia participa en el projecte «Perlas bibliotecarias» de  Bibliotecas Especializadas de Zamora.

Bibliotecas Especializadas de Zamora és una d’eixes xarxes de bibliotecaris que naixen per la vocació dels bibliotecaris al treball, als llibres i als lectors i que funcionen al llarg dels anys per l’empeny i la gana dels professionals que estan darrere dels mostradors, les prestatgeries, els llibres, els documents i fins i tot, com ara, darrere dels micròfons. Són gent capaç d’inventar xicotetes píndoles que animen el seu voltant i ajuden a dinamitzar i millorar la imatge dels museus i centres dels que depenen.

A més a més són bons amics. Dos dels components d’este grup són Beatriz García  y Emilio Ruiz, els bibliotecaris del Museo de Zamora i el Museo Etnográfico de Castilla y León respectivament, fidels a les trobades de les Jornades de Bibliotecaris de Museus  que convoca BIMUS on ens trobem cada dos anys i actius de les xarxes socials on ens trobem cada dia.

BEZ Zamora

Este grup té un blog molt atractiu per dos raons;  principalment perquè és cooperatiu i en segon lloc perquè té uns continguts d’allò més interessants no només per a la gent de Zamora sinó també per als que ens queda lluny aquesta terra. Una vegada més ens han sorprés amb una iniciativa que es diu «Perlas bibliotecarias». Un projecte menut, com tot allò que fa sense diners, però amb uns resultats magnífics, com tot allò que es fa amb il·lusió. Es tracta d’una activitat d’animació lectora en la qual un lector llig un fragment d’un llibre d’una biblioteca i la compartix en la xarxa a través del seu canal IVOX. Senzill però molt atractiu. Poc a poc moltes veus, amb diferent tonalitat, amb diferent idioma, amb diferents interessos lectors… ens apropen a les biblioteques i als llibres.

Ens van convidar a participar per correu electrònic i per telèfon però fins que no ens trobàrem en les III Jornades de Biblioteques de Museus no ens hem decidit. Ens ha costat però estem segurs que no serà la primera i l’única vegada, esperem que algun company més i amb molta sort algun usuari s’anime a llegir una perla bibliotecària de la nostra biblioteca. A més a més com que som la primera biblioteca no zamorana en participar ens hem auto anomenat com a representants de les «perles mediterrànies», més que res per fer pressió i que este projecte no l’obliden les nostres companyes de Musas València i altres bibliotecàries del nostre territori.

Com que les festes de Nadal estan properes la nostra perla bibliotecària és molt nadalenca. Hem fet una lectura d’un fragment del Cançoneret valencià de Nadal de Manuel Sanchis Guarner, una bonica joia de la nostra cultura popular. Esperem que vos agrade. Vos animeu?