La presentació de «El món en un plec : aproximació a la literatura popular dels segles XVIII i XIX en València» va ser tot un èxit de públic.
Ahir de vesprada vam tindre el plaer de rebre a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia a Rosa Cañada per presentar «El món en un plec». A la taula la va acompanyar Antonio Tordera, catedràtic universitari, director teatral i gran expert en teatre valencià. Tordera va ser el director de tesi de Rosa Cañada i al llarg dels anys ha esdevingut en gran amic i company de projectes, així ho demostraren les mirades i paraules que es van intercanviar al llarg de la vesprada. De fet, l’autora ens va confessar que el títol del llibre va ser un suggeriment del seu mestre.
Vam aprendre de teatre i literatura de canya i cordeta, de per què l’èxit d’este tipus de literatura, de com es difonia, van explicar com la parodia està present en tots els col·loquis i com només en llegir un títol es pot observar eixe caràcter fins i tot grotesc, van parlar de cegos recitadors i de fet allí a la taula hi havia un. Dos actors magnífics de CRIT Companyia de Teatre van animar la vesprada recitant col·loquis, concretament el «Coloqui nou i entretengut del nas» i el «Coloqui de les sogres i les nores» I com tot bon col·loqui, vam acabar amb un fragment del Ball de Torrent cantat per un d’ells.
Al final del text trobareu l’storify complet.
Vam tindre una vesprada magnífic amb molt de públic, la sala es va omplir de gom a gom, 60 persones ens van acompanyar, alguns coneguts i molts altres desconeguts. Ho vam passar d’allò més bé i els col·loquis ens van fer riure per les butxaques en més d’una ocasió.
Des d’ací volem agrair a Rosa Cañada la seua participació en el cicle #EnVeuAltaALaBiblioteca, a Antonio Tordera per ser un gran company de taula i als dos actors per fer un treball magnífic.
Estem molt contents! Es nota? 😉
Vos deixem fotos
I ací tot l’storify