La mona de pasqua és l’element principal del berenar de Pasqua.
L’ou es col·loca enmig d’un dolç fet amb la pasta de les coques de l’aire a la qual previament se li ha donat més consistència.
Materials:
- 1 llibrell
- 1 got
- 1 borrassa (llençol)
- 1 manta
- 1 llanda
- 1 safata adornada
- la imaginació
Ingredients:
- 4 ous per cada kg de farina
- 1 got de sucre
- 1 got d’oli d’oliva
- 2 gots d’aigua
- 25 g de llevat
- ous bollits per a cada mona
- confitets de color i 1 ou per a pintar
Procediment:
- Mesclem en un llibrell els ous, sucre, l’oli i el llevat.
- Quan estiga ben barrejat s’afig la farina que admeta. Si queda molt clar posem més farina.
- La pasta es tapa amb la borrassa, i es posa damunt una manta per a que estiga ben calenteta. Ho tindrem així 8 o 10 hores.
- Ara és el moment de la imaginació. Podem fer les mones amb la forma que vullguem i ficar-li l’ou bollit.
- Abans de posar-les al forn hem de batre un ou i, amb un pinzell, pintar les mones.
- La llanda per a posar les mones al foc, la freguem amb un poquet d’oli; així no s’apegaran les mones.
- Posem les mones al forn, i quan estiguen ben daurades, ja les podem traure.
- Si les volem adornar amb confitets de colors, els hem de posar només les traguem del foc, perquè puguen apegar-se.
Esta recepta no l’hem inventada nosaltres, l’hem trobada en un dels nostres llibres, per a saber més: HERNÁNDEZ LLÁCER, P… (et al). La Pasqua. València: Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, 2000. (Festa i tradició ; 3). Com trobar-lo a la biblioteca, la nostra signatura: BETNO 3812
Si coneixeu altres receptes, si penseu que mai en la vida podríem cuinar una bona mona de pasqua d’esta manera o les del vostre poble són especials per alguna raó, ens agradaria moltíssim poder descobrir coses noves amb vosaltres, no dubteu en compartir-ho amb nosaltres!!!