Skip to Content

19.4.2011 | Altres

Recepta de la mona de Pasqua

La mona de pasqua és l’element principal del berenar de Pasqua.

L’ou es col·loca enmig d’un dolç fet amb la pasta de les coques de l’aire a la qual previament se li ha donat més consistència.

Materials:

  • 1 llibrell
  • 1 got
  • 1 borrassa (llençol)
  • 1 manta
  • 1 llanda
  • 1 safata adornada
  • la imaginació

Ingredients:

  • 4 ous per cada kg de farina
  • 1 got de sucre
  • 1 got d’oli d’oliva
  • 2 gots d’aigua
  • 25 g de llevat
  • ous bollits per a cada mona
  • confitets de color i 1 ou per a pintar

Procediment:

  1. Mesclem en un llibrell els ous, sucre, l’oli i el llevat.
  2. Quan estiga ben barrejat s’afig la farina que admeta. Si queda molt clar posem més farina.
  3. La pasta es tapa amb la borrassa, i es posa damunt una manta per a que estiga ben calenteta. Ho tindrem així 8 o 10 hores.
  4. Ara és el moment de la imaginació. Podem fer les mones amb la forma que vullguem i ficar-li l’ou bollit.
  5. Abans de posar-les al forn hem de batre un ou i, amb un pinzell, pintar les mones.
  6. La llanda per a posar les mones al foc, la freguem amb un poquet d’oli; així no s’apegaran les mones.
  7. Posem les mones al forn, i quan estiguen ben daurades, ja les podem traure.
  8. Si les volem adornar amb confitets de colors, els hem de posar només les traguem del foc, perquè puguen apegar-se.

Esta recepta no l’hem inventada nosaltres, l’hem trobada en un dels nostres llibres, per a saber més: HERNÁNDEZ LLÁCER, P… (et al). La Pasqua. València: Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, 2000. (Festa i tradició ; 3). Com trobar-lo a la biblioteca, la nostra signatura: BETNO 3812

Si coneixeu altres receptes, si penseu que mai en la vida podríem cuinar una bona mona de pasqua d’esta manera o les del vostre poble són especials per alguna raó, ens agradaria moltíssim poder descobrir coses noves amb vosaltres, no dubteu en compartir-ho amb nosaltres!!!