Skip to Content

6.4.2023 | Activitats

Biblioteques humanes. Històries de vida a L’ETNO

L’ETNO està obert a les persones, les seues sales no són només escenaris museogràfics, sinó espais de conversa, intercanvi i connexió. Per a demostrar-ho tenim la millor de les fórmules: les biblioteques humanes.

En la Biblioteca de L’ETNO teníem moltes ganes d’assumir plenament el nostre compromís social com a professionals, la qual cosa sembla tan inherent a les biblioteques públiques, i no tant clarament a les biblioteques especialitzades. Des de feia temps volíem canviar els llibres en paper pels llibres humans, per les històries de vida i les narratives que ens ajudaren a totes les persones lectores a sentir-nos incòmodes amb la nostra societat i potser així despertar-nos com a comunitat.

L’exposició temporal Mudances, un projecte impulsat pel Centre de Formació de Persones Adultes Vicent Ventura en col·laboració amb la fotògrafa Lidia Jaramillo, ens va oferir l’oportunitat perfecta.

En el context d’una exposició temporal dedicada a un projecte realitzat per persones migrants era el moment ideal per a capficar-nos plenament en experimentar amb les biblioteques humanes. En col·laboració amb València Acull, i el meravellós grup humà que hi ha darrere, realitzàrem en el mes de desembre de 2022 i en gener 2023 dos biblioteques humanes.

L’experiència va ser tan enriquidora per a les persones lectores i per als llibres humans que hem decidit que aquesta primera prova vinculada a una exposició temporal es quede amb nosaltres com una finestra per a donar veu a la pluralitat de la societat valenciana. T’hi apuntes a la pròxima?

Les properes Biblioteques humanes. Històries de vida a L’ETNO que realitzarem amb València Acull seran

Dissabte, 29 d’abril de 2023 – 11 hores

Dissabte, 27 de maig de 2023 – 11 hores

Mireu la vostra agenda i veniu a passar el matí amb nosaltres, sense pressa i sense pensar que heu d’anar a fer la compra. Acabarem cap a les 13:30 hores encara que no és cap garantia, per això vos recomanem deixar a casa les presses.

És una activitat recomanada a partir dels 12 anys perquè els llibres no són de fantasia, sinó reals i sabem que moltes vegades la realitat supera la ficció. No obstant això, si teniu adolescents a la família no els deixeu a casa i veniu amb ells i elles.

Si esteu interessats en assistir, per favor, escriviu a biblioteca.etnologia@dival.es indicant el dia en què voleu participar com a lectors, així com el vostre nom complet i els de les persones que vos acompanyaran.

Vos preguem compromís per assistir i si per qualsevol motiu finalment no poguereu vindre, que ens informeu per a poder contactar amb algú de la llista d’espera.

Esperem trobar-vos a les Biblioteques Humanes de L’ETNO!