Skip to Content

10.10.2016 | Activitats

“Café i Antropologia” amb el col·lectiu Les Espigolaores

Dia 27 d’octubre a les 18 hores: «Espigolant la Partida de Dalt, Campanar i el Pouet. Femení-plural» per Les Espigolaores.

Cafe i antropologia sin fondo

 

Repetim la col·laboració amb el Máster Oficial Interuniversitario de Gestión Cultural de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València i amb l’Associació Valenciana d’Antropologia (AVA) per organitzar el tercer seminari del cicle «Café i Antropologia : dijous antropo-lògics a la Biblioteca del Museu Valencià d’etnologia» Tornem a parlar d’antropologia envoltats d’aroma a café.

Recordeu que si vos interessa assistir no cal ser alumne del màster, esteu tots i totes convidades. Es tracta d’una activitat oberta a tot el públic.

A continuació trobareu el programa del dia però ací el teniu també en format pdf que podeu descarregar-vos-el.

 

PROGRAMA, 27/10/2016

18:00

 «Espigolant la Partida de Dalt, Campanar i el Pouet. Femení-plural» pel col·lectiu Les Espigolaores.

les-espigolaoresLes Espigolaores és un col·lectiu d’investigació militant i transdisciplinar, conformat per Alba Herrero Garcés, Guille Palau Salvador, Natalia Castellanos Ayala, Sarai Fariñas Ausina y Teresa de la Fuente Espinosa. És tracta d’un col·lectiu jove centrat en la investigació i documentació audiovisual del paper de les dones de l’Horta des d’una perspectiva feminista. Espigolar fa referència a les persones que es dedicaven i es dediquen a espigolar, a “arreplegar tot allò que un altre ha deixat”. Generalment, era una feina que feia la gent més humil en els camps treballats, una vegada l’amo havia agafat la major part de la collita. En un sentit metafòric, Les Espigolaores arrepleguen allò que s’ha deixat a l’oblit, al marge de la història principal, dominant, allò que sembla que no és important, allò prescindible. Les realitats, històries i experiències que han viscut les dones rurals, els aprenentatges i coneixements que guarden dins d’elles, podrien ser, aquelles coses que s’han deixat ací, de costat, després de la collita principal. Si voleu saber més o contactar amb elles, accediu a la seua pàgina de facebook.

El seminari es desenvolupa al voltant del treball d’investigació i creació audiovisual que el col·lectiu de Les Espigolaores estan realitzant al voltant de la memòria oral i el paper de les dones de l’Horta, en concret de les dones de l’Horta de la Partida de Dalt, Campanar I el Pouet. El seminari abordarà dos aspectes entrellaçats: d’una banda, quin ha sigut el paper de les dones a l’horta de Campanar, per tal de respondre a qui i com narra la història, i amb això la imatge sobre la configuració dels espais i/o territoris; d’altra, l’Horta, com a territori concret, en el que intervenen, no soles les pràctiques i dinàmiques de les persones que l’habiten, sinó tota una sèrie de polítiques i estratègies en diferents capacitats d’acció i decisió.

img_20160202_154953

La recuperació dels sabers i percepcions de les dones l’horta és clau per a aproximar-nos a la complexitat territorial. Partir de la seua memòria oral, ens permet, d’una banda reconstruir la història de l’horta des d’una perspectiva feminista, des de les seues percepcions i subjectivitats i, d’altra, visibilitzar una sèrie de coneixements invisibilitzats que ens ajudaran a repensar el present. És ací, en la centralitat del femení-plural i en les noves possibilitats que s’obrin de transmissió de coneixements des de les veus de l’experiència, on radica, fonamentalment, la intenció d’aquest projecte, com a reflexió i qüestionament compartit en un sentit ampli.

 

Els alumnes del màster hauran de confirmar l’assistència enviant un correu electrònic amb el nom i DNI a avantrop@yahoo.es per tramitar els certificats.

Com arribar-hi (per si de cas encara hi ha algun despistat no sap on estem)

Plano e informacion de interes