Skip to Content

19.4.2021 | Activitats

#CaféiAntropologia amb Raquel Ferrero i Clara Colomina

El 6 de maig ens retrobem al pati de L’ETNO per a un Café i Antropologia, sense café, però amb una conversa molt interessant! Vos animeu?

La Biblioteca de L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia i l’Associació Valenciana d’Antropologia vos convidem el proper 6 de maig a les 18 hores a un Café i Antropologia molt especial:

“Fadrines: bocins d’experiència” amb Raquel Ferrero i Clara Colomina, autores del darrer volum de la col·lecció Temes d’etnografia valenciana: Fadrines: el procés de no casar-se en la societat tradicional valenciana.

 

Les protagonistes del Café i Antropologia:

Raquel Ferrero i Clara Colomina són filles de les comarques centrals valencianes i llicenciades en Antropologia Social i Cultural. Els seus interessos acadèmics han transitat per la lingüística, la sociologia, el feminisme i la museologia. El comissariat d’exposicions i l’afany per generar instruments d’anàlisi de béns patrimonials que incorporen les vides viscudes han bastit la seua trajectòria. En paral·lel, han impartit cursos i tallers sobre memòria oral, patrimoni immaterial i metodologia qualitativa. Despleguen la seua tasca de recerca en el Servei d’Investigació en Etnologia i Cultura Tradicional de L’ETNO (Museu Valencià d’Etnologia) i xalen fent treball de camp juntes.

 

#CaféiAntropologia – Fadrines : bocins d’experiència

Grup de dones jugant a cartes. Col·lecció José Soler Carnicer. Centre de la Imatge – L’ETNO.

La proposta per a la trobada de Café i Antropologia és establir un intercanvi entre les persones assistents i les autores. Més enllà de transmetre el contingut de Fadrines, la idea és conversar per a connectar a través de la narració del procés d’investigació.

Voldríem donar forma de manera col·lectiva a l’aventura que suposa la immersió total en la recerca, des de les fases inicials, amb el caos propi de la indefinició, el desconeixement i la immensitat, fins als moments finals de la redacció dels resultats després de l’anàlisi. Entremig, el viatge ens haurà fet transitar per les adversitats i troballes pròpies del treball de camp, juntament amb les emocions davant de trossos sublims d’intimitat i bocins colpidors d’experiència. El propòsit és conversar juntes per a ampliar els moments viscuts i compartir-los, trobar les connexions amb vivències semblants entre les persones assistents i donar-li forma a la trobada entre totes.

Raquel Ferrero i Clara Colomina

Dia: dijous, 6 de maig

Hora: 18 hores

Lloc: pati I de L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia (aforament màxim 60 persones)

Cal inscripció: Si esteu interessats en assistir per favor envieu un correu a avantrop@yahoo.es amb les vostres dades: nom, cognoms i telèfon. Necessitem controlar l’aforament i fer seguiment de les persones assistents.

Vos recordem les mesures COVID19: ús obligatori de la mascareta, neteja de mans amb gel hidroalcohòlic i mantindre les distàncies personals. És per esta raó que no tindrem café com és habitual en esta activitat.

Vos esperem a tots i a totes, sense café, però amb moltes ganes de conversa!