Skip to Content

5.9.2022 | Activitats

Comboi i Antropologia amb Almudena Francés i Tània Muñoz

La Biblioteca de L’ETNO i l’Associació Valenciana d’Antropologia vos conviden a participar el proper 29 de setembre a les 18 hores al Comboi i Antropologia: Escoltar per a contar. Una mirada artística sobre la recerca etnològica.

Tenim dos convidades molt especials: Almudena Francés i Tània Muñoz, dos  narradores valencianes que saben contar molt bé perquè abans saben escoltar molt bé.

Havies pensat alguna vegada en el vessant artístic de la investigació etnològica?

 

Almudena Francés es dedica a contar i a escoltar contes però també històries de vida, endevinalles, embarbussaments, ho fa desde la Vall d’Albaida, encara que conte lluny, perquè les seues històries estan lligades a un territori concret, tot i que també conta les històries de lluny com si hagueren passat a la Vall d’Albaida, perquè els contes no saben de territoris. El que més la enorgulleix del seu treball és el projecte Contes a la Fresca, en el qual una narradora local conta amb narradors que es dediquen de manera professional, transferint una manera de ser i estar al món i donant àncores perquè la gens es puga aferrar.

@almudenafrances

Tània Muñoz Marzà és narradora oral. Conta contes de viva veu per a majors i menuts a escoles, centres culturals i places de poble. En l’actualitat realitza una tesi doctoral sobre el folklore narratiu de Castelló, encara que el seu treball artístic també rep influències de la literatura escrita i d’una viva imaginació. Ha coordinat diversos projectes culturals com Elles habiten la ciutat (MUCC) o Minúscula, art&infància (MBAC). Ha estat creadora i coordinadora artística del Conta‘M. Festival de contes al Maestrat.

@taniabullerbyn

Comboi i Antropologia: Escoltar per a contar. Una mirada artística sobre la recerca etnològica.

La narració oral professional s’ha nodrit, en gran part, dels reculls de contes i materials que han fet els folkloristes. Però, per altra banda, hi ha narradors i narradores professionals, que també tenim un interés artístic per eixos narradors espontanis i les seues històries. Les versions escrites dels contes no guarden la manera de contar, els silencis, la relació que es crea amb el públic… en fi tots els elements que vertebren la comunicació artística. Tenim passió per les històries, anem a la recerca del gaudi estètic i entenem la narració com un art comunitari que es recrea contínuament del que tots podem ser part, perquè tots tenim una història que contar i una manera de fer-ho.
“Pos senyor…” Venim a contar-vos com fem aquesta tasca de recerca, implicació artística i transferència social.

Parlarem de tot açò i molt més!