Skip to Content

4.11.2019 | Activitats, Espanta la por

El Joc Espanta la por

Una de les principals novetats del 2019 és que hem creat un joc de taula molt especial per a jugar en grup, aprendre i passar-ho d’alló més bé. Si vols saber més entra i llig.

És un joc pensat per a majors de 8 anys fins a 130 que tan divertit és per a menuts i menudes com per a persones adultes ja que té tota la màgia de la campanya Espanta la por!

És un joc pensat per a jugar en equip , concretament per a 4 equips de dos o més participants per equip. Es recomana que el màxim de jugadors que poden jugar alhora siga de 16 persones, un màxim de quatre per grup. És ideal per a jugar a biblioteques, escoles, instituts… en tots aquells espais on es puga gamificar la nostra tradició més terrorífica i gaudir tots d’una.

A cada grup se li designa un monstre del nostre imaginari i per a poder véncer-lo haurà de trobar el cau on s’amaga dins el territori valencià. Les pistes per a poder arribar-hi les donarà la rondalla o llegenda que protagonitza cada criatura i només es podran aconseguir superant proves divertidíssimes i molt dinàmiques. L’equip que abans arribe al lloc on s’amaga el monstre serà el guanyador.

Té dos nivells de joc, un bàsic i un altre avançat que inclou dificultats en certes proves i nous esdeveniments per a complicar el joc i poder jugar tantes vegades es vullga sense avorrir-se.

A través d’este joc els jugadors coneixen les nostres rondalles i es fomenta la lectura, es desenvolupa l’oralitat, la lectura en veu alta, la capacitat d’escoltar, el coneixement de la geografia valenciana… i tot en llengua valenciana.  Amb un disseny i il·lustracions que vos encisaran, vos convidem a tots i a totes a conéixer-lo i a apropar-vos d’una forma molt divertida a l’imaginari valencià de la por.

Com podeu aconseguir-lo?

Este joc s’ha creat per als centres participants en la campanya Espanta la por a tot arreu del territori valencià. Si voleu des d’este mapa podeu consultar si la biblioteca o museu del vostre barri o poble hi participa i així comprovareu si podeu trobar-lo a prop.

No està a la venda. Si sou mestres o professors i esteu interessats en poder aconseguir un exemplar per als vostres centres educatius ens heu de fer arribar una sol·licitud formal des de l’escola o institut al següent correu: biblioteca.etnologia@dival.es

Quan parlem d’una sol·licitud formal és un document adjunt al correu amb el logo del centre educatiu i la petició firmada per algun responsable o membre del professorat. Necessitem controlar el repartiment i ser el més transparents possible.

Els interessats i interessades han de passar a arreplegar el joc quan els confirmem la disponibilitat. Es lliuraran jocs fins a esgotar les existències.

Si esteu interessats a nivell personal haureu de estar a l’aguait del concurs #Etnobjecte de les pròximes setmanes ja que el premi serà un joc.

Així de bé ho passaren les participants de la II Trobada Espanta la Por

Formació per a aprendre a jugar.

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia ofereix formació per a aprendre a jugar a través de tallers de demostració, és molt convenient assistir per a aprendre a dinamitzar el joc amb grans grups. Si algú vol jugar per pur plaer de jugar també està convidat.

Quan?

Dijous: 7, 14 i 28 de novembre a les 16 hores.

On?

Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia.

Contacte:

Envieu un missatge al següent correu per a confirmar l’assistència per favor

biblioteca.etnologia@dival.es  

Animeu-vos-hi! Vos esperem!