Skip to Content

1.3.2018 | Activitats

«En veu alta a la Biblioteca» amb Juan Carlos Usó

Apunteu! El proper 22 de març, a les 19 hores, parlarem #EnVeuAlta amb l’autor Juan Carlos Usó.

La biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia es complau a presentar Juan Carlos Usó que parlarà de dues obres seues: Orgullo travestido: Egmont de Bries y la repercusión social del transformismo en la España del primer tercio del siglo XX i Gloria Laguna: ingenio castizo, mito literario y lesbianismo chic.

Uso-3

Com sempre, a la sala de consulta de la Biblioteca, l’autor, que estarà acompanyat per Luis Noguerol (coordinador de projectes culturals de Lambda), ens introduirà en la seua obra i es crearà aquesta comunicació especial entre el públic assistent i la màgia del creador i de la seua obra.

Juan Carlos Usó (Nules, Castelló. 1959) és llicenciat en Geografia i Història, doctor en sociología i treballa com a bibliotecari a l’ajuntament de Castelló. Ha escrit:

«Drogas y culturas de masas: España 1855-1995» Madrid: Taurus, 1995.

«Spanish trip: la aventura psiquedélica en España» Barcelona: La Liebre de Marzo , 2001.

«Píldoras de realidad» Madrid: Amargord, 2012.

 

Estos són els dos llibres protagonistes de la vesprada #EnVeuAlta:

orgullo travestido-2

 

 

USÓ, Juan Carlos. Orgullo travestido: Egmont de Bries y la repercusión social del transformismo en la España del primer tercio del siglo XX . Santander: El Desvelo, 2017. (Altoparlante; 9)

 

L’autor ens endinsa en la vida d’Egmont de Bries qui, en una época on l’única forma vàlida de mostrar la sexualitat era la via heterosexual, va desafiar el medi social transvestint-se, convertint la seua dissidència sexual en art.

 

 

 

gloria laguna-2

 

 

USÓ, Juan CarlosGloria Laguna: ingenio castizo, mito literario y lesbianismo chic. Santander: El Desvelo, 2017. (Alroparlante; 13)

En aquest llibre coneixerem la comtessa Gloria Laguna, dona trivial, frívola, però, al mateix temps, provocativa i que exhibia sense pudor la seua condició sexual lésbica. Pertanyia a la noblesa, i així ho mostrava. Esdevingué una icona en la seua época.

 

 

 

No oblideu aquesta interessant cita!!! Vos esperem!!!

juan-carlos-uso-cartel-1

Ací teniu la presentació #EnVeuAlta