En 2021 dediquem Espanta la por a Enric Valor! Vols saber que tenim preparat a L’ETNO per a tu? Entra, mira i tria
Dates: del 15 d’octubre al 14 de novembre de 2021
On: a L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia (carrer Corona, 36) i a molts altres pobles valencians gràcies al comboi de museus locals i biblioteques públiques. Consulta ací si tens alguna propet de casa.
Tota la info a: www.letno.es
Programació per a persones adultes a L’ETNO
Festa Valor. Nit de Rondalla. 15 d’octubre de 2021 – 21 hores
Comencem Espanta la por amb un sopar de pa i porta dedicat a Enric Valor seguint les passes de la primera Festa Valor realitzada a la Universitat d’Alacant el passat 30 de setembre i amb la intencionalitat què està siga la segona de moltes més que continuaran endavant. Eixe és el paper que té esta nit L’ETNO: servir de pont per fer volar a Valor a la plaça de molts altres pobles valencians. En la Festa Valor es narraran rondalles, es representaran rondalles, es tocaran rondalles i fins i tot degustarem rondalles perquè la oralitat valenciana pot tindre moltes lectures i necessitem tots els sentits per gaudir-les.
L’accés és només amb invitació i participaran representants d’entitats culturals que puguen reproduir i donar suport a esta iniciativa en les seus localitats i comarques.
#EnVeuAlta. Benvolguda Quarantamaula. 20 d’octubre – 18:30 hores
Presentem el nou número de la col·lecció Espanta la por dedicat enguany a una de les espantacriatures més misterioses dels nostre imaginari: la Quarantamaula. Eixa que diuen que han vist a Tibi i a Beniatjar, o passant per Sueca, i que diuen que és mig gat mig gallina i altres diuen que és un caragol, és a dir que ningú s’aclarix. Doncs, eixa, la Quarantamaula és la protagonista d’esta història contemporània on de nou apareix esta bestiola per atemorir la nostra protagonista.
Un conte que té dues garanties d’èxit anomenades Francesc Gisbert i Patricia Bolinches. Francesc amb la tinta i la ploma i Patricia amb la pintura i les tisores han creat un conte per a la xicalla més Espanta.
Esta presentació serà per a menuts i menudes però com els pares i mares els heu de dur també podeu vindre!
Gran Torneig de la Fallera Calavera. 23 d’octubre de 2021 – 10 hores
Enguany Espanta la por es converteix en Carta Extraordinaria de la Fallera Calavera i cal celebrar-ho amb un gran torneig als patis de L’ETNO!!! Un torneig presencial per a 120 persones repartides en tres patis, només cal que no ens ploga. Tots les persones participants rebran la Carta Extraordinària Espanta la por i podran optar a altres premis si guanyen el torneig. Comptarem amb l’assistència d’Enric Aguilar, autor del joc de la Fallera Calavera, i amb la col·laboració de Zombi Paella, Homoludicus i Arròs Dacsa que lliurarà un premi de 200€ al guanyador o guanyadora del Gran Torneig.
Com apuntar-se? El dia 19 d’octubre a les 10 del matí eixiran les entrades i només podran agafar-se per internet a través d’este enllaç.
Normativa del Gran Torneig:
-Per participar has de ser major de 10 anys (seguint les instruccions del joc).
-N’hi haurà 120 entrades numerades per a persones jugadores.
-Es podran agafar fins a dues entrades per persona.
-Les persones menors de 14 anys hauran d’anar acompanyades d’una persona adulta la qual no ha d’agafar entrada.
-S’admet l’entrada de públic per ordre d’arribada fins a completar l’aforament. No caldrà agafar entrada prèvia
-Les persones que assistisquen com a públic hauran de situar-se on els indique l’organització.
Ruta macabra. 23 d’octubre i 13 de novembre – 20:00 hores
Una passejada pel barri de Carme per descobrir la València més fosca i tenebrosa.El lloc d’eixida seran la plaça Santa Úrsula, junt les Torres de Quart.
Les entrades estaran disponibles per a les dues sessions a partir del dia 19 d’octubre a la web de L’ETNO
Presentació del llibre Enric Valor, memòries. 4 de novembre – 19 hores
Joan Borja és l’autor del llibre guanyador del Premi València Alfons el Magnànim d’Assaig 2020: Enric Valor, memòries. Esta publicació ha nascut de les converses amb Enric Valor (fill) sobre el seu pare i a través de les quals coneixerem un poc més la vida i obra de l’autor de Castalla.
La Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València presenta Joan Borja a València i la Biblioteca de L’ETNO vol estar present per donar-li tot el suport al llibre que enguany protagonitzarà el nostre Espanta la por dedicat a Enric Valor.
#SomRondalla. III Jornada sobre Etnopoètica i Narració Oral. 6 de novembre – 09:00-20:00 hores
Dediquem el #SomRondalla a les «Llegendes urbanes i altres gèneres etnopoètics actuals» perquè el folklore no ha mort està més viu que mai i sempre en continu canvi i moviment o què penses què és una llegenda urbana sobre la COVID19, i el mem que t’acaba d’arribar pel whatsapp, i el graffitti que tens enfront de casa? Doncs tot i més són expressions comunicatives populars i de tot açò en parlarem, tant des del vessant teòric, com des del vessant pràctic.De matí reunirem especialistes de l’Etnopoètica com Jaume Guiscafré (Universitat Illes Balears) i Emili Sampre (Universitat Rovira i Virgili) amb joves creadors de comunicació folklòrica com Pau Pikonenko de Kalebarra, la Nena Wapa Wapa o la rapera Tesa. I de vesprada cinc propostes de tallers que estem segurs no sabràs quin triar.
En breu tindràs a la teua disposició un post a este blog de presentació de tots i cadascun dels ponents, participants i talleristes. Estigues a l’aguait!
Quasi. 12 de novembre – 18 hores
Quasi és un espectacle de narració oral per a persones adultes a ritme de swing i jazz que parla d’una família Quasi perfecta, però no és.Eva Andújar és la narradora, Ricardo Bleda el trobareu al piano y Ester Andújar serà la cantant per mescar narració i música amb un toc d’Espanta la por.
Forma part del cicle Música en Construcció de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València que es celebra a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Museístic de la Beneficència.
Les entrades estaran disponibles al punt d’informació de L’ETNO des del dia 9 de novembre.