Skip to Content

2.3.2017 | Lectures

Ferida : històries de pilota valenciana

Ferida : històries de pilota valenciana. [València] : Ferida CB, 2016-  .

Ja la teniu disponible per a consulta a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia.

Qualsevol cosa que es publique sobre pilota valenciana és d’interés per a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia i més quan ho fa gent  jove que li pot oferir una nova mirada a l’esport valencià. Esta revista, que ha vist la llum gràcies a una campanya de Verkami, havia d’estar a les nostres prestatgeries i el primer que férem va ser contactar amb David Sarasol, director del Museu de la Pilota de Genovés, per poder trobar el contacte dels editors. Ara que no ens sent ningú, no us podeu fer a la idea com és de difícil en moltes ocasions obrir una subscripció amb una publicació, més quan té un naixement com este i es tracta d’un projecte nou, conéixer algú que dóna llum al camí a seguir és una meravella. En este cas no hem tingut cap problema per aconseguir-la ja que els editors ens ho han posat molt fàcil, gràcies a l’esforç d’Àlex Martínez tenim ací el primer número a la disposició de tots els usuaris.

Una altra cosa que li demanàrem  David Sarasol va ser si podia fer-nos arribar una xicoteta presentació de la revista des del seu punt de vista d’expert i – com ens sol passar cada vegada que demanem alguna cosa a bona gent – en un tres i no res ens ha passat un xicotet text sobre Ferida. Per cert, per als nouvinguts a este món pilotari, sabeu per què es diu així? Doncs ferida és un terme propi de la pilota, es tracta de la “primera jugada que es produeix en totes les modalitats de pilota valenciana en què es fereix i no es trau”. I amb este nou aprenentatge sobre l’esport valencià per excel·lència us deixem amb les paraules de Sarasol.

Ferida és una nova revista de paper que tracta sobre la pilota valenciana. Serà trimestral, en valencià i compta amb plataforma digital. Entrevistes sucoses com les del Genovés II o Eugeni Alemany, fotografies de gran format, reportatges diversos com el dedicat als feridors o al raspall femení, així com una portada molt atractiva i novedosa, amb un disseny acurat i el predomini del blanc i el roig, colors del món de la pilota. A més a més, el seu tamany (A3) li dona molta rellevància.

paginas-interiores-revista-ferida (1)

Imatge de La imprenta

Però, Ferida ofereix una altra visió, diferent a l’habitual, contant les coses d’una manera molt particular, segons quí escriu. Tractant-la com l’esport que és, però també com a part fonamental de la cultura pròpia, explorant noves i modernes vessants, mesclant passat i futur. És honesta, estètica i d’una qüalitat en contingut i presentació, destacant l’atractiu visual i el disseny.

Des de l’inici es vol obrir a col.lectius menys atesos, encara que tractaran totes les diversitats de la pilota, és a dir, l’escala i corda, el raspall, les llargues, la galotxa o el frontó, entre altres.

revista_ferida_oberta

Imatge de La imprenta

L’equip de Ferida el formen un grup d’amics amb inquietuds similars, professionals especialitzats en diferents àmbits del disseny, l’edició, la redacció i el vídeo. A banda de l’equip creador, comptarà amb una sèrie de col.laboradors a cada número, des d’escriptors fins fotògrafs o il.lustradors.

A més de parlar de l’esport, vol ser l’altaveu cultural entre els diferents creatius destacats del País Valencià”.

 

David Sarasol (Director Museu de la Pilota)

Gràcies a David Sarasol per voler participar a l’Etnobloc i us deixem ací baix un vídeo promocional de La imprenta sobre la revista. Si voleu consultar Ferida, ja sabeu on trobar-la. Us esperem! Mentres, a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia ens quedem amb estes declaracions d’Eugeni Alemany a Ferida “No sóc un entés de la pilota, però sóc un enamorat del potencial de les coses que tenim”. Nosaltres també, Eugeni!