El 25 de setembre L’ETNO inaugura l’exposició i el webdoc «Fadrines», un exercici museogràfic que naix del treball de camp i la recerca sobre la fadrinesa femenina duta a terme en L’ETNO i publicada al número 8 de la Col·lecció Temes d’Etnografia Valenciana.
És l’exposició perfecta per a obrir El Marge, el Club de Lectura de L’ETNO, amb el qual volem llegir al voltant de les exposicions temporals del museu.
Obrim la convocatòria per a participar en esta primera proposta de El Marge. Pren nota perquè vos contem fil per randa què anem a llegir i com podeu participar.
Què anem a llegir?
No podem començar El Marge dedicat a «Fadrines» sense començar pel principi, llegint la investigació d’on naix esta exposició. A continuació, ens endinsarem en la literatura per descobrir les mirades tradicionals i actuals sobre la fadrinesa femenina.
Preneu nota dels llibres i els dies que compartirem les lectures. Fixeu-vos bé, sempre en dimecres i a les 19:00 hores:
De la fadrinesa més tradicional…
2 d’octubre 2024 – Fadrines: el procés no casar-se en la societat tradicional valenciana de Raquel Ferrero i Clara Colomina.(L’ETNO)
6 novembre 2024 – El encaje roto : antología de cuentos de violencia contra las mujeres d’Emilia Pardo Bazán i edició de Cristina Patiño (Ed. Contraseña)
4 desembre 2024 – Vera d’Elizabeth Von Arnim (Cercle de Viena)
…a la fadrinesa més actual
15 gener 2025 – Gina de Maria Climent (L’altra Editorial)
12 febrer 2025 – Les absències d’Irene Klein (Bromera) – Premi València Nova de la Institució Alfons el Magnànim. Col·labora la Institució Alfons el Magnànim.
Qui pot participar?
Persones lectores que tinguen interés i curiositat en compartir amb un grup de persones desconegudes totes aquestes lectures, que es puguen comprometre a participar en totes les sessions i que vulguen convertir L’ETNO en un espai de conversa i d’intercanvi.
Heu de tindre en compte també que llegirem en valencià, de fet totes les lectures ho són, a excepció de El encaje roto : antología de cuentos de violencia contra las mujeres d’Emilia Pardo Bazán. Potser una bona oportunitat per a millorar el vostre valencià.
Hi ha un màxim de 25 places, però per a inscriure-vos volem que ens conteu que vos motiva a voler participar en El Marge per a llegir sobre la fadrinesa femenina. Envieu un missatge per correu electrònic contant-nos la vostra motivació i valorant el vostre compromís a biblioteca.etnologia@dival.es
Teniu de termini fins al 10 de juliol per a incriure-vos!
Qui coordinarà El Marge?
Mercè Pérez, editora i divulgadora literària. Apassionada de compartir lectures i de parlar de llibres.
I el llibres com els aconseguim?
La Biblioteca de L’ETNO facilitarà les lectures a les persones participants (25 persones màxim) a través del préstec.
La primera lectura, Fadrines: el procés no casar-se en la societat tradicional valenciana de Raquel Ferrero i Clara Colomina, es prestarà abans d’estiu per poder tindre molt de temps per a gaudir-la.
Els següents llibres es prestaran en la sessió compartida del llibre anterior.
No t’ho penses massa i escriu-nos! Ens reunirem un dimecres al mes del 2 d’octubre al 12 de febrer a les 19 hores a L’ETNO en molt bona companyia!