Skip to Content

25.1.2015 | Fons documentals

Maximilià Thous ens parla de la neu

Tenim de nou com a convidat en Etnobloc a Maximilià Thous! Hui vos volem mostrar la transcripció de la xarrada que va fer en «Unión de Radio Valencia» el 25 de gener de 1933. Ara fa 72 anys parlava de la neu, dins del cicle de «Charlas con Maximiliano Thous» que va oferir als micròfons els anys 1932 i 1933. 

radio thous biblioteca museu valencia etnologiaDes que vam obrir l’Etnobloc, poc a poc vos hem mostrat la divulgació radiofònica de les tradicions i la cultura popular  valenciana que feia Thous els anys 1932 i 1933. Com continuem pensant que agrairia que en el 2014 ens fem ressó de les seues paraules, això sí, ara a través d’internet i el nostre blog, en un dia com hui, però 72 anys després, vos  facilitem l’accés a les seues paraules sobre la neu.

Thous va aprofitar que el dia d’abans va nevar a la ciutat de València, el 24 de gener de 1933. No va ser una de les grans nevades històriques que s’han registrat a la capital, però va trobar una bona excusa per parlar en la ràdio. En el seu començament el primer que es planteja es: «¿Puede ser la nieve un tema de folklore?

¿Què hi penseu? ¿Pot ser-ho? No vos anem a contar res més, ho heu de llegir vosaltres. Ací teniu la transcripció i esperem que disfruteu de la seua lectura. Voreu que, com sempre fa, és la seua manera d’aprofitar per fer difusió de la cultura valenciana i promoció del Museu d’Etnografia i Folklore de València.