Skip to Content

5.6.2022 | GLAMwiki

Viquiprojecte Corpus València

 

 

La fotografia de la capçalera és de Rafa Esteve i es troba amb llicència lliure a Wikimedia Commons.

 

L’ETNO inaugurarà en el mes de juliol l’exposició: Espill de festa. El Corpus. Amb este motiu, i malgrat que l’exposició temporal té una temàtica i un context geogràfic molt més ample, s’obri un viquiprojecte paral·lel per a millorar el coneixement lliure sobre la festa del Corpus Christi de la ciutat de València. Este projecte es desenvoluparà en col·laboració entre L’ETNO, la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Amical Wikimedia i Wikimedia España.

Tornem de nou a crear un viquiprojecte paral·lel a una exposició temporal. La primera experiència la va marcar el viquiprojecte muixeranga que es va desenvolupar amb motiu de Muixerangues al cel. El perquè pensem que està ja clar: difondre la cultura popular valenciana a l’enciclopèdia en línia més consultada del món i als seus projectes germans aprofitant els continguts creats amb motiu de l’exposició que permeten millorar el contingut existent.

Wikimedia Commons - Joanbanjo
Wikimedia Commons - Rafa Esteve
Wikimedia Commons - Chosovi
Wikimedia Commons -Enric
Wikimedia Commons - Rafa Esteve

El viquiprojecte tindrà dos activitats principals: una viquimarató que permetrà editar articles nous i millorar els existents i un wikitakes, una trobada el cap de setmana de la celebració del Corpus,  que servirà per a documentar gràficament tots els elements de la festa grossa de la ciutat de València.

Si voleu participar estarem encantadíssim de posar-vos en contacte amb el grup d’editors i d’editores valencianes i de ensenyar-vos com podeu contribuir al coneixement lliure.