Skip to Content

24.10.2023 | Espanta la por

El Calendari fantàstic de 2024

… o el que és el mateix, el Calendari Espanta la por, serà el vostre acompanyant al llarg de 2024 i marcarà els vostres dies penjat a la paret de casa o del treball.

El Calendari fantàstic naix del darrer capítol, el número 3, de la Guia inacabada de la fantasia valenciana. Aquell capítol, escrit per Joan Borja, tenia per títol: «Calendari essencial de personatges, éssers, entitats, espais i creences fantàstiques de l’imaginari popular valencià» i era perfecte per fer-lo realitat i poder calendaritzar la nostra fantasia al llarg de l’any.

En esta ocasió, hem tornat a juntar els tres autors de la Guia inacabada amb Marc Bou, l’il·lustrador, i junts han fet un calendari dels que fa llàstima que passen els mesos.

Estem convençudíssims que té una doble funció: servir de calendari anual, per suposat, però també de decoració, ja que darrere de cada mes hi ha la il·lustració d’un personatge de la fantasia valenciana perfecte fins i tot per a emmarcar.

Cada mes és anunciat per un refrany i per un xicotet text que ens explica quina fantasia conté. Els textos estan escrits per Joan Borja, Francesc Gisbert i Víctor Labrado i són una autèntica meravella.

I com aconseguir-ne un?

En primer lloc, heu de saber que no està a la venda i, en segon lloc, que el podreu aconseguir de les següents  maneres:

1- Adquirint la Guia inacabada de la fantasia valenciana als següents llocs:

2- Assistint a les següents activitats Espanta la por de L’ETNO:

3 – A través del sorteig que farem de 50 exemplars a través de les xarxes de L’ETNO.

A partir del 31 d’octubre, vespra de Tots Sants, s’obrirà el termini, atents a les nostres xarxes!

4- Totes les biblioteques i museus etnològics locals que participen en la campanya Espanta la por disposen d’exemplars per a sortejar i regalar als seus centres. Consulta el mapa i posa’t en contacte amb la biblioteca o museu que tingues més a prop:

Esperem que el Calendari Espanta la por vos regale un any 2024 ple de fantasia!