Skip to Content

26.5.2022 | BiblioPOP

Intercanvi bibliogràfic entre biblioteques

 

 

 

És ben sabut per tots els professionals de biblioteques que l’intercanvi bibliogràfic és un sistema d’adquisició, però vos volem contar perquè és tan important per a nosaltres i perquè pensem que és clau per a este compromís BiblioPOP que tenim entre mans.

A través de l’intercanvi bibliogràfic volem fer-vos arribar les publicacions de L’ETNO.

Heu de saber que el museu publica habitualment catàlegs d’exposicions i la col·lecció Temes d’Etnografia Valenciana. A més a més té una altra col·lecció que és diu Intercanvis i una revista anomenada Revista valenciana d’etnologia, però ambdues estan parades en l’actualitat. Per altra banda, el museu lliura el Premi Bernat Capó de Difusió de Cultura Popular, i encara que l’edita Bullent edicions, cada any ens quedem exemplars. L’ETNO necessita que totes les seus publicacions estiguen accessible a la ciutadania i tots sabem que no hi ha millor via per democratitzar l’accés a la informació que a través de les biblioteques. Si eres una BiblioPOP formaràs part de la nostra llista d’intercanvi i et farem arribar sistemàticament cada cosa que es publique.

«Fadrines: el procés de no casar-se en la societat tradicional valenciana»
Catàleg «Muixerangues al cel»
«L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia. Guia oficial en valencià»
«La festa mare» Temes d'etnografia valenciana.
Exposició «Imatges de mort»

L’intercanvi ha de ser recíproc.

Dins del compromís BiblioPOP, vos demanem que a canvi sigueu els nostres ulls i les nostres oïdes al territori. Necessitem de vosaltres que ens feu arribar tot allò que es publica al vostre poble, ciutat o entitat dependent, perquè també sou especialitzades o universitàries. Si és una publicació del vostre departament, de l’Ajuntament, del centre d’estudis de la vostra comarca, o de… de segur que ens podeu aconseguir un exemplar i enviar-lo per correu, però si no el podeu aconseguir i l’hem de comprar  o demanar nosaltres, el que volem és que ens informeu, per favor.

La Biblioteca de L’ETNO té com a missió ser el referent informatiu de la cultura popular valenciana i no podem caminar a soles. No sabeu com és de dificultós assabentar-se de les publicacions, ja siguen periòdiques o monogràfiques, que s’editen a pobles menuts o no tan menuts o que autopublica un autor local. Volem saber i volem que les BiblioPOP ens ajuden. Ahí està la necessitat de l’intercanvi.

No ho volem tot, no ens interessen els temes d’arqueologia per exemple, això a les nostres companyes de la Biblioteca del Museu de Prehistòria de València. Volem arribar a les publicacions que parlem de com vivim i hem viscut els valencians i les valencianes, de com ens relacionem, de com gaudim de la festa, de com mengem, de com treballem… volem arribar a les publicacions  sobre cultura popular.

Ens ajudeu, BiblioPOPs?