Skip to Content

14.9.2016 | Activitats

#EnVeuAlta – programació de la tardor 2016

Vos avancem la programació des de setembre fins a desembre de 2016. Apunteu a les agendes!

Tenim per davant uns mesos carregats d’activitat a la Biblioteca, però no podien fer de costat el cicle En veu alta a la Biblioteca. Hem fet una tria de títols d’una temàtica molt variada així que de segur que vos interessarà vindre a viure en directe una vesprada en veu alta amb nosaltres. Esperem que vos agrade el que vos oferim!

el valencia es facil

Dimarts 20 de setembre de 2016 a les 19 hores.«El valencià és fàcil» de Leo Giménez.

Presenta l’autor: Immaculada Cerdà

“El valencià és fàcil és el recull de les columnetes, firmades per Leo Giménez, aparegudes en la pàgina «Panorama» del diari Levante-EMV, cada setmana, habitualment divendres, des del 25 de març de 2011 fins al 27 de novembre de 2015. Amb paraules de l’autor: “Tots els articles versen sobre qüestions de llengua per reivindicar i divulgar el nostre cabal lingüístic, intentar aclarir dubtes, alertar contra calcs innecessaris, donar suport a admissions comunicatives, analitzar normes incoherents. I, per damunt de tot, intentar mostrar que el valencià és fàcil. L’objectiu final és que els rebesnéts dels nostres rebesnéts seguisquen parlant, escrivint i transmetent esta llengua tan nostra, tan bonica i tan comunicativa, i que siga la de totes les valencianes i de tots els valencians. I també la d’aquelles persones que trien ser valencianes”. Presentació del llibre a l’Etnobloc.

Fullet amb la informació completa

 

V premi joan francesc mira etnoblocDimarts 27 de febrer de 2016 a les 19 hores. «El paisaje como categoría analítica : cultura y naturaleza en el Parque Natural de las Hoces del Cabriel» d’Ángela Calero, guanyadora del V Premi d’Investigació Joan Francesc Mira.

Presenta l’autora: Pablo Vidal González

Este llibre és el resultat d’una investigació etnogràfica que vol comprendre el mode en què es relacionen i retroalimenten els factors implicats en el paisatge del Parc Natural de les Hoces del Cabriel.  El paisatge com a categoria analítica es proposa delimitar i establir les relacions entre la comunitat i el lloc en què esta es desenrotlla, conéixer com el grup interacciona i ha interaccionat al llarg de la història amb el mig en què s’ubica, com ha fet ús dels seus recursos i com perceben els habitants del Parc Natural el paisatge que els rodeja. A més, la investigació es qüestiona com este paisatge s’ha vist modificat arran de la implantació d’una figura jurídica de protecció i com han encaixat els seus habitants el fet de que el seu espai d’existència siga ara un espai protegit.

Fullet amb la informació completa en valencià

Fullet amb la informació completa en castellà

 

muixerangues-valencianes-joan-bofarull-onada-edicions

Dijous 20 d’octubre a les 19 hores. «Les muixerangues valencianes» de Joan Bofarull.

Presenta: Albert Moncusí

Aquest llibre fa un recorregut per totes les muixerangues i pals de pollastre valencians, resumint la informació recollida en més de 40 entrevistes personals i més de 50 llibres i articles, i amb més de 140 fotografies, també analitza el model de colla, la participació de la dona, la seguretat i els valors de la muixeranga. Presentació del llibre a Etnobloc.

Fullet amb la informació completa en valencià

Fullet amb la informació completa en castellà

 

matronasDimarts , 22 de novembre a les 19 hores. «De mujeres y partos : matronas y cambio social en la segunda mitad del siglo XX» de Mª José Alemany Anchel.

 

 

 

 

 

 

 

cobertaDimarts, 13 de desembre a les 19 hores. «Receptari extraviat : històries al voltant de la taula (Bonrepós i Mirambell, Horta Nord)» de Yaiza Pérez, Carles Rodrigo, Tono Vizcaíno  i Aida vizcaíno. Edita: Ajuntament Bonrepós i Mirambell.

 

 

 

 

Poc a poc anirem donant-vos més informació de cada llibre segons l’anem penjant a l’Etnobloc.

Vos convidem a tots i a totes a gaudir amb nosaltres dels autors i les bones lectures. Ens agradaria moltíssim tindre la biblioteca de gom a gom en estes presentacions, així que animeu-vos i poseu-vos una nota en la vostra agenda, una alarma en el vostre mòbil o un post-it en la vostra nevera, com més vos estimeu però no oblideu estes dades. Teniu una cita amb la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, vos esperem!