Skip to Content

26.5.2022 | BiblioPOP

BiblioPOP, què és això?

BiblioPOP [bibliopóp]

  1. f.BIBLIO. Biblioteca compromesa amb la cultura popular

 

Som una BiblioPOP perquè:

–      Tenim a disposició de la ciutadania publicacions sobre cultura popular valenciana.

–      Gestionem el fons local i posem molta cura en les nostres tradicions.

–      Col·laborem amb els centres d’estudis locals i comarcals.

–      Creem comunitat amb les associacions festives i col·laborem en les nostres festes i tradicions.

–      Donem veu a les persones i amb elles fem memòria.

–      Programem narració oral per a difondre la nostra literatura popular.

–      Informem a L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, de tot allò que es publica al nostre territori.

–      Participem dels combois POP que ens proposa la Biblioteca de L’ETNO.

Som BiblioPOP perquè reviscolem la cultura popular i fem comunitat al voltant d’ella.

Si et sents identificada amb esta declaració d’intencions és que eres una BiblioPOP, no ho dubtes més. Ara només, cal que poses Lollipop en la versió The Chordettes, i t’ho acabaràs de creure del tot. I què té a vore esta cançó amb la cultura popular valenciana? Així de primeries no res, però la veritat és que ens pega molt i mola més encara.

Des de Biblioteca de L’ETNO busquem aliades per a reviscolar la cultura popular valenciana i pensem que les biblioteques valencianes, siguen com siguen, grans o menudes, del nord o del sud, inquietes o súper inquietes, són les aliades perfectes.

I el millor és que ja no ho pensem només estos tres professionals que formem part de l’equip de la Biblioteca de L’ETNO, sinó que ho pensa tot l’equip del museu.

Heu demostrat, des de 2017, amb la participació activa en la campanya Espanta la por, que sou les companyes perfectes per a viatjar arreu del territori reviscolant la cultura popular valenciana i pensem que podem arribar més lluny. No hi penseu?

Vos proposem un pas endavant, un compromís amb nosaltres, amb L’ETNO i amb la cultura popular, però també amb el vostre fons local, els vostres investigadors comarcals, les colles i associacions festives de la vostra localitat… en definitiva, vos preguem que feu comunitat amb esta excusa meravellosa. Què vos sembla?

Nosaltres vos oferim una marca, uns recursos que vos identificaran, un comboi i per suposat projectes presents i futurs. En tot cas, a canvi també vos demanem una cosa: que sigueu els nostres ulls i les nostres oïdes ahí on vos trobeu.

La Biblioteca de L’ETNO té una missió molt clara: ser el referent informatiu de la cultura popular valenciana i per poder aconseguir-ho, vos necessitem.

Tots els recursos i projectes que ofereix L’ETNO els trobareu a este Etnobloc dins la seua categoria. Tot allò que ací trobeu és per a vosaltres.

Comencem este compromís el dia 27 de maig amb la presentació a tot el sector bibliotecari oferint-vos:

Este és el primer pas de molts que donarem en el futur i esperem no anar a soles. Volem que este compromís canalitze altres aliances. La Biblioteca de L’ETNO vol ser el nexe entre les biblioteques valencianes i les associacions, federacions, entitats…, en definitiva amb qualsevol iniciativa sobre cultura popular, perquè sabem segur que les biblioteques tenen la capacitat de traure-li suc a tot allò que els oferisquen.

Doncs bé, estàs d’acord? Eres una BiblioPOP? Sí, t’ho preguntem a tu, a la Biblioteca!

Si estàs interessada, contacta’ns i parlem o  si ja t’hem convençut, directament…

Apunta’t!